Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У результаті перерахунків розмір пенсій по області збільшився в середньому на 800 гривень

25 липня 2018 - 16:05

Проведення чотирьох масових перерахунків пенсій, додавання стажу та заробітку більше ніж для 10 тисяч громадян, стабільна виплата пенсій для пів мільйона запоріжців та призначення 7,5 тисячі нових пенсій – такі підсумки роботи за І півріччя  оприлюднено під час засідання колегії Пенсійного фонду у Запорізькій області.

 Начальник обласного ГУ Пенсійного фонду Світлана Жмурко повідомила, що впродовж шести місяців  забезпечено стабільне фінансування та своєчасну виплату пенсій майже 562  тис. громадян. Для збільшення пенсійних нарахувань було проведено чотири масових перерахунки пенсій: у зв’язку з уточненням показника середньої заробітної плати перераховано 2250 пенсій, які збільшено у середньому на  870,47 грн.; у зв’язку із зростанням показника середньої заробітної плати перераховано 332 пенсії працівникам пільгового складу цивільної авіації, які збільшено у середньому на 1843,09 грн.; у зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із 1373 до 1435 грн.), перераховано 40,7 тис. пенсій, які збільшено у середньому на 63,63 грн.; а також розмір пенсійної виплати збільшився для 103,2 тис. пенсіонерів  у середньому на 55,65 грн.

За звітний період управліннями фонду в області призначено 7469 нових пенсій, проведено 10463 перерахунків пенсій, з них 9513  (91 %) – з додаванням стажу, 950 (9 %) – з додаванням стажу та заробітку. Крім цього, 178 особам призначено пенсії за особливі заслуги перед Україною. Загалом з початку року на пенсійні виплати спрямовано 8 737,6 млн. грн., що на 2 717,6 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року.

 - У результаті проведених протягом І півріччя перерахунків розмір середньої пенсії по області станом на 01 липня 2018 року склав 2753,94 грн., що на 799,83 грн. більше у порівнянні з відповідним показником минулого року, -  повідомила Світлана Жмурко.

Одним із пріоритетів діяльності Головного управління є легалізація зайнятості населення та заробітної плати на підприємствах області. З початку року за результатами моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування органами Пенсійного фонду надано інформацію про ознаки використання праці неоформлених працівників та можливих порушень законодавства про працю: органам Державної фіскальної служби - щодо 930 страхувальників, у результаті чого донараховано 275,0 тис. грн. єдиного внеску та  фінансових санкцій. При цьому легалізовано 5 675 робочих місць, мобілізовано 4,6 млн. грн. єдиного внеску; органам Державної служби України з питань праці - щодо 924 страхувальників, у результаті направлено до суду 29 протоколів щодо застосування адміністративних штрафів, винесено 21 постанову про накладення штрафних санкцій на суму 19,8 млн. грн.

Завдяки спільній роботі з місцевими органами влади, органами Державної фіскальної служби, Державної служби з питань праці у травні поточного року на 8,7 тис. осіб зменшилася чисельність тих, хто отримав заробітну плату менше мінімальної.

Задля погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України економічно  активними платниками укладено графіки погашення заборгованості на загальну суму 17,3 млн. грн. по 117 боржниках. Таким чином, до бюджету надійшло 16,2 млн. грн. у рахунок погашення боргу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення