Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Результати співпраці з ЄС: у Бердянську відкрили сучасний соціальний центр

25 липня 2018 - 16:41

Єдиний центр комплексної допомоги вимушено переміщеним особам та соціально незахищеним особам відтепер приймає громадян у Бердянську. Інтегрований центр підтримки  об’єднав послуги  відділу сім'ї, молоді та спорту, служби у справах дітей та міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Мета проекту, ініційованого Європейським союзом, - поліпшити доступність і якість соціальних послуг для внутрішньо переміщених осіб і жителів громади,  створити комфортне середовище для розвитку підприємництва серед переселенців та містян. Керівництво міста в свою чергу доклало зусиль, аби його було реалізовано саме в Бердянську.

Відтепер вирішити наболілі питання можна в одному приміщенні, не здійснюючи «квест» по різних установах міста. У відкритті закладу взяли часть міський голова Володимир Чепурний разом із співзасновниками -громадською організацією  «Переселенці та громади разом».

- У Бердянську це чудова подія. У місті  проживає близько 10 тисяч переміщених людей, наших друзів, у яких сталося горе. Нам необхідно було створити комфортні умови для соціального обслуговування. Хочу  подякувати представникам ЄС в Україні, які пішли нам назустріч - виділили гроші, депутатському корпусу, який виділив співфінансування, будівельній компанії, яка займалася цим проектом, - зазначив Володимир Чепурний.
Тепер спеціалісти мають можливість надавати соціальні послуги більш якісно за рахунок професійного обладнання.

Для учасників заходу відбулася ознайомча екскурсія. На 500 квадратних метрах Центру зробили капітальний ремонт: реконструкцію підлоги, стін, даху, замінено вікна, встановлено нові санузли. Для людей з обмеженими можливостями  встановлено пандуси, є окремий вихід у двір, такі люди зможуть без перешкод переміщуватись по будівлі.

Особливою гордістю проектантів є сучасна система опалення. Вона повністю автономна і змонтована за системою «Розумний будинок».

Перший поверх будівлі відведено під відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування, а другий - Інтегрований центр підтримки, де надаватимуть державні соціальні послуги переселенцям і місцевим жителям.

Завдяки підтримці ЄС закуплена нова техніка для факультету інформаційних технологій, де літні люди зможуть опановувати ПК, також завезено технічне обладнання для факультету декоративно-ужиткового мистецтва. У Центрі також є місця для швачок, які обладнані новими швейними машинками.

Загальна вартість проекту перевищила мільйон євро. При цьому частка фінансування ЄС становила 89,7% або 1 199 740 євро, виконкому Бердянської міськради - 10,3%.

Інтегрований центр  є одним із двох проектів, фінансування якого здійснює ЄС. Наразі в місті триває реконструкція нового дитячого садочка та центру реабілітації дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ