Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розробляються нові механізми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва

3 серпня 2018 - 14:40

Під керівництвом заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації  Вікторії Самусь відбулося друге засідання робочої групи з розроблення проекту Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019-2020 роки. Радники з розвитку бізнесу проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) Богдан Мосунов та Ольга Демченкова долучилися до роботи над проектом.

Учасники засідання обговорили заходи, які планується включити до програми. Значну увагу  приділено обговоренню очікуваних результатів від виконання кожного заходу та індикаторів їх виконання.

Одним із основних напрямків комплексної програми буде, зокрема, розвиток сільського зеленого туризму. Також, враховуючи, що одним із завдань стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року є розвиток малого і середнього підприємництва у сільській місцевості, до заходів програми пропонується включити вісім проектів, спрямованих на створення умов для соціального розвитку села, стимулювання зайнятості населення в сільській місцевості.

Члени робочої групи акцентували увагу, що на сьогодні доступ суб’єктів господарювання до фінансових ресурсів є ускладненим у зв’язку з високими відсотковими ставками за кредитами. Тому розглянуто низку заходів щодо запровадження нових механізмів фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Також були розглянуті проекти,  спрямовані на розвиток інфраструктури підтримки підприємництва, зокрема створення нових бізнес-інкубаторів на базі вищих навчальних закладів та бізнес-центрів у об’єднаних територіальних громадах області. Водночас, члени робочої групи наголосили на необхідності залучення коштів місцевих бюджетів для створення таких об’єктів.

Особливу увагу приділено проектам, що спрямовані на популяризацію та розвиток молодіжного підприємництва області. Це реалізація проекту «Business Booster Zaporizhzhia» (BBZ) та проведення конкурсу бізнес-планів учасників мережі бізнес-інкубаторів області (переможці отримують кошти обласного бюджету на безповоротній основі).

Загалом до проекту Комплексної програми на 2019-2020 роки планується включити близько 30 заходів на загальну суму понад  15 млн. грн.

- Кожен проект, який планується фінансувати з обласного бюджету, повинен мати чіткі індикатори виконання та оцінки ефективності. Тому за результатами засідання всім ініціаторам заходів і проектів комплексної програми запропоновано у найкоротший термін доопрацювати їх та подати на повторний розгляд комісії, – зазначила, підбиваючи підсумки, Вікторія Самусь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей