Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вільнянські тепломережі готуються до опалювального сезону за графіком

3 серпня 2018 - 13:36

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков та директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко здійснили чергову робочу поїздку з метою перевірки готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону 2018/2019 року.

Цього разу посадовці відвідали Вільнянський район. Після перевірки об’єктів теплопостачання міста Вільнянськ було відзначено, що в цілому підготовка об’єктів проводиться на належному рівні і відповідає графіку Мінрегіону України.

Разом з тим, викликає занепокоєння наявність у орендного виробничого управління житлово-комунального господарства м. Вільнянськ, яке надає послуги теплопостачання на відповідній території, кредиторської заборгованості в сумі 4,5 млн. грн. та отримані  підприємством збитки у розмірі 1,6 млн. грн. за І півріччя цього року. Втім, керівництво міста та підприємства запевнили, що це не перешкодить підготовці до початку опалювального сезону та сталому проходженню.

Для  визначення шляхів вирішення проблемних питань відбулася нарада з керівниками райдержадміністрації та місцевих громад. Так, гострим залишається питання забезпечення питним водопостачанням населених пунктів району. Адже на сьогодні у Вільнянському районі забезпечено питною водою лише 64і з 106 населених пунктів.

У той же час за останні роки невирішеним залишається питання заборгованості сільських комунгоспів Вільнянського району перед КП «Водоканал» міста Запоріжжя за покупну воду. На сьогодні ця заборгованість складає більше 20 млн. грн. та призводить до постійної загрози залишення сільського населення району без послуги водопостачання. Незважаючи на зниження протягом останніх років тарифу на покупну воду для більшості сількомунгоспів та укладені договори реструктуризації погашення існуючої заборгованості, борги не зменшуються через невиконання умов  договорів.

Крім цього, було розглянуто питання щодо розробки проектно-кошторисної документації на об’єкти водопостачання та теплопостачання у районі.

Не залишилось осторонь і питання необхідності відновлення роботи ліфтів у багатоквартирних будинках м. Вільнянськ. Місцевій владі доручено опрацювати питання щодо вартості розробки проектно-кошторисної документації та реалізації цих проектів.

Під час наради голови місцевих громад також порушили питання щодо необхідності проведення ремонту доріг загального користування місцевого значення на території району.

За результатами робочої наради керівництву Вільнянського району та місцевих громад були надані відповідні рекомендації та пропозиції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей