Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запорізький Спас» виховує патріотизм через збереження національних традицій

6 серпня 2018 - 14:39

ХХІІ Міжнародний фестиваль національних військових і традиційних культур «Козацький Спас» змінює географію. Міністерством молоді та спорту прийнято рішення щодо проведення основної частини фестивалю у парку «Київська Русь» під Києвом 18-19 серпня.

Днями у Запоріжжі відбувся регіональний етап фестивалю «Запорізький Спас» імені Анатолія Єрмака. Подібні заходи проводилися в багатьох містах України.

Учасників та гостей свята, серед яких було чимало дітей та молоді, привітали керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко, заступник начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту-начальник відділу Владислав Ковпак.

- Сьогодні, коли Україна зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу, незалежність та територіальну цілісність, пріоритетне значення має патріотичне виховання підростаючого покоління. Тільки любов та пошана до історичного минулого українського народу, до рідних традицій виховує справжніх патріотів своєї Батьківщини. Обласна влада завжди підтримує заходи федерації «Спас», які виховують дітей та молодь у дусі патріотизму та любові до рідного краю,  - зазначила Зінаїда Бойко.

Традиційно своє бойове мистецтво демонстрували спасівці й представники різних видів національної боротьби, причому не тільки України. Свою звитягу показали майстри грузинської та вірменської традиційної боротьби. Видовищними виступами вражали вихованці театру козацького бою «Запорозький Спас» та «Скіфський стан» з села Салтичія Чернігівського району. Сучасні лицарі в середньовічних костюмах змагалися у двобої. Розважали глядачів і вокальними виступами, козацькими забавами, а також працювала виставка майстрів громадської організації «Запорізький колорит».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум