Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У регіоні починається підготовка до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

13 серпня 2018 - 14:47

В Україні 18 жовтня відзначатимуть Європейський день боротьби з торгівлею людьми. У зв’язку з цим заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович провела вебекс – конференцію з представниками регіонів щодо підготовки до проведення інформаційно-просвітницької кампанії, присвяченої цій події. Запорізьку область під час конференції представляли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, представники Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Служби у справах дітей облдержадміністрації; Служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради; громадської правозахисної організації «Егіда - Запоріжжя».

- Міністерство соціальної політики як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми докладає зусиль щодо підвищення рівня обізнаності громадян України стосовно проблеми торгівлі людьми та зменшенню випадків потраплянь осіб, у тому числі дітей, до такої ганебної ситуації, як сучасне рабство, - зазначила Наталія Федорович.

Посадовець подякувала  структурним підрозділам, які були залучені до організації та проведення Всеукраїнської акції з питань протидії торгівлі людьми, що відбулася 30 липня. У більшості великих міст країни проведено інформаційні заходи та акції з цієї нагоди.

Крім цього, у ході конференції учасники порушили проблемні питання, які виникають у практиці суб’єктів Національного механізму взаємодії. Зокрема, йшлося про підвищення ефективності співпраці суб’єктів Національного механізму взаємодії; проведення перевірок господарюючих структур, які отримали ліцензії Мінсоцполітики на проведення діяльності щодо посередництва з працевлаштування за кордоном; посилення роботи з виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми та їх ідентифікації; фінансування інформаційно-просвітницьких заходів та надання матеріальної допомоги постраждалим особам; організація профілактичних заходів у містах, районах і об’єднаних територіальних громадах, проведення лекцій, бесід, відео-лекторіїв, круглих столів, семінарів тощо.

Йшлося також про розроблення та розміщення соціальної реклами, інформаційних банерів з питань убезпечення потрапляння у складну ситуацію, проведення відповідної роз’яснювальної роботи серед незайнятого населення, спрямованої  на запобігання нелегальній трудовій міграції і торгівлі людьми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?