Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується до молодіжного чемпіонату Європи з футболу

15 серпня 2018 - 12:43

На базі запорізького футбольного стадіону «Славутич – Арена» у вересні відбудуться матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи з футболу серед молодіжних збірних. Організаційні питання щодо підготовки та проведення спортивного свята європейського рівня обговорили на нараді за участю керівників області та міста, профільних управлінь, представників Федерації футболу України у Запорізькій області, керівництва стадіону та представників комунальних служб. Головував на заході заступник голови облдержадміністрації, перший заступник голови ЗОФФ Едуард Гугнін.

Молодіжна збірна України U-21 проведе дві важливі зустрічі: 7 вересня проти збірної Латвії та 11 вересня проти збірної Андорри. Обидва поєдинки розпочнуться о 19.00 за київським часом на «Славутич-Арені».

- Федерація футболу України активно проводить політику популяризації цього виду спорту. Запоріжжя на рівні з іншими великими та спортивно досвідченими містами вже у вересні буде приймати молодіжні збірні та футбольних уболівальників. Зазначу, що після перевірок спеціальна комісія  підтвердила спроможність та готовність стадіону до проведення чемпіонату. І це наш перший досвід такого масштабу, тому ми як влада маємо забезпечити відмінну організацію, - наголосив Едуард Гугнін.

У ході обговорення по всіх організаційних питаннях  визначено відповідальних осіб. Одним із пріоритетних завдань залишається безпека в місті упродовж матчу та безпосередньо на території стадіону. Крім цього, збірна Україна U-21 попросила під час перебування на зборах організувати цікаві екскурсії містом. Молоді футболісти також планують відвідати дитячий будинок.

 

Довідково. Молодіжний чемпіонат Європи з футболу започаткований у 1972 році. Це міжнародне футбольне змагання проводиться серед молодіжних національних футбольних збірних Європи. Чемпіонат Європи проводиться керуючим органом європейського футболу УЄФА,  брати участь у ньому можуть молодіжні (не старше 21 року) чоловічі футбольні національні збірні всіх країн-членів УЄФА. Переможцем чемпіонату Європи з футболу у 2017 році стала збірна Німеччини. Фінальна стадія турніру проводиться раз на два роки. У 2019 році фінал чемпіонату відбудеться в італійському місті Сан-Марино.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області