Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розцвіло «Золоте гроно України»

17 серпня 2018 - 14:39

У виставковому центрі «Козак-Палац» триває виставка-конференція «Золоте гроно України 2018», у якій взяли участь кращі виноградарі Запорізької області та з різних регіонів країни.

Захід організовано інформаційною компанією «Інфоіндустрія» у партнерстві з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA),  за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Запорізької обласної державної адміністрації.

Понад тисячу  учасників і гостей взяли участь у ярмарку виноградних смаків, де   представлені сотні сортів винограду, вина на будь-який вибір.

Менеджер Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Дмитро Ніколаєв назвав виставку-конференцію «Золоте гроно 2018» конкурентним середовищем, де виробники винограду змагаються між собою за різні призи заходу і таким чином стимулюють один одного до вдосконалення, отримання нових знань,  розвитку власного бізнесу.

- Вже час  вирішувати проблеми виноградарів. Найкращий шлях - робити це разом, постійно спілкуватися не тільки під час виставки, а створювати довготривалі відносини між малими та середніми фермерами. Це довгий шлях, але пройти його потрібно всім разом, зазначив Дмитро Ніколаєв.

У свою чергу, т.в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку  облдержадміністрації Олександр Ясинецький висловив сподівання, що виставка-конференція  буде проходити в нашій області кожного року, і  виноградарі постійно відчуватимуть підтримку Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва.

У рамках конференції провідні спікери галузі презентували доповіді у руслі таких проблематик: досвід фермерів та практичні поради в галузі; хвороби винограду і способи боротьби з ними; прийоми робіт з плантаціями на перезимівлю; нові сорти винограду та їх експорт; переробка винограду.

Крім цього, виноградарі півдня України презентували увесь асортимент продукції нового сезону «Виноградні досягнення», позмагалися у конкурсі «Диво-Виноград», провели дегустацію вин та визначили лідера 2018 з виноробства.

Практична частина виставки-конференції продовжилася виїздом до Токмацького району, де учасники та гості  ознайомилися з виноградники та поспілкувалися з місцевими виноградарями.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області