Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На День незалежності на запоріжців чекає святковий концерт та розіграш цінних призів

21 серпня 2018 - 14:02

Підготовка до відзначення головного державного свята країни наближається до фінальної стадії. Для з’ясування останніх моментів організації урочистостей до Дня незалежності України та  Дня державного прапора України  під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулася робоча нарада з представниками місцевого самоврядування,  профільних служб, громадськості та військовими.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко ще раз окреслив  головні заходи, що відбудуться безпосередньо в м. Запоріжжя. Так, 22 серпня в Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара з нагоди 27-ї річниці незалежності України відбудуться урочистості та святковий концерт «Слава Україні!». На День прапора, 23 серпня, на території Національного заповідника «Хортиця» заплановано проведення урочистої церемонії підняття Державного прапора України на флагштоці біля Музею запорозького козацтва. Прапор України також буде урочисто піднято у Комиш-Зорі, на найвищій географічній точці області.

 - 24 серпня урочистості розпочнуться о 10.00 на площі Фестивальній. У цей час відкриється виставка військової техніки; також о 10.00 відбудеться урочисте проходження військовослужбовців та військових оркестрів проспектом Соборним. О 10.30 розпочнеться плац-концерт військових духових оркестрів військових частин. Після цього з головної сцени міста запоріжців  вітатиме керівництво області та міста. У концертній програмі візьмуть участь молоді запорізькі виконавці, професійні запорізькі артисти та визнані зірки української естради. Завершить вечірню програму свята виступ відомої зірки Вєрки Сердючки. Хочу зазначити, що такі масштабні заходи святкування незалежності нашої країни можливі завдяки тисячам військових, які зараз боронять кордони країни від агресорів, - підкреслив Владислав Мороко.

Серед тих, хто завітає на свято незалежності на площу Фестивальну, будуть розіграні цінні призи. Головний приз – автомобіль. О 16:30 будуть роздавати прапорці, за допомогою яких можна буде взяти участь у розіграші, що відбудеться наприкінці вечора.

Урочисте проходження військових та святковий концерт  транслюватиме в прямому ефірі телеканал «TV5».  

Учасники наради також обговорили проведення репетиції урочистого проходження військових підрозділів Запорізького гарнізону з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження Української державності. У зв’язку з проведенням репетиції сьогодні, 21 серпня, з 20.30 до 22.00 буде перекрито рух транспорту по пр. Соборний від вул. Гагаріна до вул. Я. Новицького. Об’їзд буде організовано по вул. Гагаріна, Незалежної України, Патріотичній, Леоніда Жаботинського згідно з визначеними схемами руху. Рух тролейбусних маршрутів буде організовано: з Правого берега – через пл. Профспілок до вул. Сєдова; з Космічного та Південного мікрорайонів – до вокзалу «Запоріжжя ІІ». Сама репетиція розпочнеться о 21:00.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?