Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі 111-літня школа отримує «другу молодість»

22 серпня 2018 - 10:48

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль проконтролював хід реконструкції однієї з перших шкіл міста Мелітополь  -спеціалізованої ЗОШ I-III ступенів №23, якій  уже 111 років.

- Дуже приємно спостерігати за результатом роботи та на власні очі переконатися, що відновлення навчального закладу виконується швидко і головне - якісно. Очікується, що до кінця вересня буде повністю відновлено два корпуси школи. Реконструкція третього завершиться в грудні цього року. Якісне освоєння бюджетних коштів - дуже важливе для нас та дітей, які тут навчаються. Минулого року тут уже було облаштовано чудову спортивну залу, а нині виконується одночасне оновлення ззовні та в середині об’єкта. Це перший проект подібного масштабу в нашому регіоні. Ми обрали саме його через те, що ця школа має вікові традиції, а місцева влада, як завжди, якісно, економно та з випередженням термінів освоює виділене фінансування. Йдеться про 26 мільйонів гривень, з яких 3 мільйони виділив місцевий бюджет, ще 23 мільйони - кошти Державного фонду регіонального  розвитку. Вважаю, що саме до таких стандартів мають прагнути всі школи Запорізької області, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив заступник Мелітопольського міського голови Іван Федоров, у 2017 році за рахунок залишків освітньої субвенції тут було розпочато капітальний ремонт спортивного комплексу. Повністю відремонтовано спортивний зал, дві роздягальні, тренерська, коридор. Загальна вартість ремонтних робіт склала 1,5 млн. грн. Виконано ремонт з утепленням м'якої покрівлі над спортзалою, заміну вікон на металопластикові, двері, мережі теплопостачання, оздоблювальні роботи стін, стель та підлог.

У 2018 році заплановано придбати спортивний інвентар на суму 300 тис. грн. Також у цьому році планується реалізація проекту «Капітальний ремонт будівлі з виконанням заходів з енергозбереження та благоустрою території школи». Кошторисна вартість  об'єкта становить близько 26 млн. грн. (з коштів ДФРР і місцевого бюджету).

Робочим проектом передбачено виконання таких видів робіт: заміна шиферної покрівлі на металочерепицю; заміна дерев'яних віконних блоків на металопластикові; заміна дверей; утеплення фасаду;  заміна інженерних мереж;  виконання оздоблювальних робіт;  благоустрій території школи.

Ремонтні роботи в школі розділені на дві черги. Новий навчальний рік учні Мелітопольської спеціалізованої школи I-III ступенів №23 почнуть у відремонтованому блоці.

У школі навчаються 482 дитини, працюють 63 педагоги. Слід відзначити, що ця школа – єдиний заклад у Запорізькій області з  функціонуванням білінгвальних класів та вивченням англійською мовою окремих предметів: математики, історії, інформатики, географії та мистецтва.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум