Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іноземні волонтери влітку працювали у мовних таборах області

22 серпня 2018 - 09:45

Упродовж серпня у школах Запорізької області волонтери з різних країн у рамках двотижневого мовного табору GoCamp навчали школярів англійської мови. Це найбільша волонтерська програма в Східній Європі, у рамках якої волонтери з усієї планети мотивують школярів вивчати іноземні мови та відкривають світ для дітей у всіх куточках України.

З метою інтеграції України до європейського науково-освітнього простору програма GoCamp включає: роботу над суспільно-корисними проектами; розмовні, кіно- клуби, драмгуртки, багато ігор, квестів та пісень; спільні екскурсії, подорожі; великий міжкультурний захід за участю всіх охочих дітей і волонтера.

Попередньо українські школи надсилали свої пропозиції до громадської організації «GoGlobal», після конкурсного відбору із 611 претендентів 89 закладів освіти у всіх областях стали учасниками  проекту іномовних таборів GoCamp. Серед них і шість шкіл Запорізької області: Більмацька спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів «Інтелект»; Енергодарський НВК №1; Запорізький НВК №67; Мелітопольський НВК №16; Мелітопольська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 та Бердянський муніципальний ліцей.

Вихованці мелітопольських шкіл мали унікальну  можливість провести мовні табори на узбережжі Азовського моря на базі Кирилівського оздоровчого центру «Салют». Волонтер із Великобританії Рейннон Флінт спільно з каїрським волонтером AIESEC Міною Самір ділилися міжкультурним досвідом  з понад 30 дітьми. Кожен учасник табору мав спеціальний щоденник, де фіксував не тільки нові слова та вирази англійською, а й описував свої враження, робив помітки та малюнки, записував контакти нових друзів. Пізніше до неформального спілкування долучився волонтер із Нью-Йорка Алекс Пеленський із пів сотнею  школярів. У Запоріжжя на початку серпня прибула польська волонтерка Анна Дурмович. Адміністрація Запорізького НВК №67  організувала для своїх вихованців пришкільний табір під назвою «Happy kids», де учні спілкувалися лише англійською  навіть один з одним.

Бердянські ліцеїсти разом з волонтером Джоном Велінгтоном також активно проводили час. Для учнів була організована англомовна екскурсія у художній музей ім. Бродського, а також учасники табору вчилися писати сценарії до власних театральних постанов і створювати мультфільми під час майстер-класу в рамках підготовки до фестивалю анімації «Равлик Фест». Паралельно у Більмаку волонтерка Зінеб Хоссін, а в Енергодарі Кім Вілсон в  ігровій формі навчали діток працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших.

Проведення таборів GoCamp ініціювали громадська організація «GoGlobal» спільно з Міністерством освіти і науки в Україні. Підтримали проект Адміністрація Президента України, Посольство Сполучених Штатів Америки, Волонтери ООН та низка інших партнерів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також