Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Століттями ми йшли до здобуття нашої державності, і прагнення до Незалежності завжди лишалось в генах українців»

24 серпня 2018 - 14:27

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час святкових заходів з нагоди відзначення 27-ї річниці Незалежності України. Також участь в урочистостях, що тривають на площі Фестивальній взяли народні депутати України Ігор Артюшенко та Микола Фролов, перший заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, військовослужбовці, волонтери та представники громадськості.

Після трансляції виступу Президента України Петра Порошенка з нагоди Дня Незалежності України до запоріжців звернувся Костянтин Бриль.

- Під час своєї промови Президент України - Головнокомандувач українських військ Петро Порошенко перерахував всі досягнення та труднощі, які пережила Україна за роки своєї незалежності. І з цим важко не погодитись. Століттями ми йшли до здобуття нашої державності. І прагнення до волі та свободи завжди лишалось в генах українців. Так, ми мирна нація, проте боронити свою незалежність можемо зі зброєю в руках. Наше з вами завдання пам’ятати всіх, хто поліг в боротьбі за Україну та шанувати тих, хто захищає нашу державу просто зараз. Вірю, що свого часу у нас з’явиться свій власний День Перемоги. А нині ми дякуємо всім, хто боронить Україну на фронті, хто вірить в перемогу, всім патріотам нашої країни. Тож зі святом вас і Слава Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Після чого очільник регіону вручив відзнаки кращим представникам Запорізького краю. Зокрема, відзнакою Президента України – медаллю «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції» було нагороджено: волонтера Ігоря Артюшенка, організатора масштабного постачання матеріально-технічних засобів до військових частин Збройних Сил України; волонтера Катерину Горонович, яка одна з перших допомагала евакуації мирних жителів із районів бойових дій влітку 2014 року, активно підтримувала бійців 92-ї окремої механізованої бригади; учасника АТО Тимура Книша, який перебував у російському полоні, після демобілізації активно допомагає бойовим побратимам; волонтера Марію Ненашеву, яка активно підтримує бійців 55-ї окремої артилерійської бригади; та учасника АТО Андрія Согоріна, який після демобілізації активно допомагає бойовим побратимам.

Також Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм почесне звання «Народний артист України» було присвоєно викладачу Запорізького музичного училища ім. Майбороди Інні Клименко (Гапон). Орденом «За заслуги» III ступеня було нагороджено начальника цеху сіркоочищення підприємства «Запоріжкокс» Вадима Супруна. Почесне звання «Заслужений металург України» було присвоєно сталевару електропечі Електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь» Сергію Богданову та плавильнику феросплавів Запорізького заводу феросплавів Анатолію Меншикову.

Окремо за вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Якимівського району, сумлінну працю та високий професіоналізм почесною грамотою Кабінету Міністрів України було нагороджено голову Якимівської районної державної адміністрації Олександра Правосуда.

Звичайно для гостей свята була організована і розважальна програма. Під час святкування Дня Незалежності у Запоріжжі відбувся флеш-моб «Молодь Запорізького краю» та виставка військової техніки.

Окрему увагу учасників свята привернули виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва за участю провідних майстрів обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України та творчих об'єднань м. Запоріжжя та виставка картин обласного художнього музею.

Також протягом дня на площі Фестивальній триватимуть музичні вітання з Днем незалежності України від колективів та окремих виконавців обласного центру патріотичного виховання, концертна програма за участю колективів та окремих виконавців - учасників Всеукраїнського дитячого фестивалю «Крок до мрії»

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області