Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня захисника України військова частина 3029 матиме власний гуртожиток

6 вересня 2018 - 13:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль особисто перевірив хід проведення реконструкції будівлі гуртожитка для розміщення військовослужбовців за контрактом військової частини 3029 Національної гвардії України.

За словами очільника регіону, питання передачі занедбаної будівлі, що розташована поруч із військовою частиною 3029,  було взято на контроль владою області. У 2016 році на підставі наказу Міністра внутрішніх справ України «Про передачу нерухомого майна до Національної гвардії України» та наказу командувача Національної гвардії України «Про приймання-передачу нерухомого майна» військовій частині 3029 від Головного управління МВС України в Запорізькій області було передано військове містечко. Цей об’єкт складається з трьох частин, а саме: гуртожитка, побутового корпусу та майданчика.

- До Дня захисника України військовослужбовці цієї частини мають отримати власний гуртожиток. Він розрахований на проживання 70 військовослужбовців. Крім цього,  наступного року ми звернемось до депутатів облради з проханням виділити кошти на те, щоб привести до ладу праве крило побутового корпусу та прилеглої території. Адже ці хлопці - наші захисники, які щодня ризикують життям на Сході України. Тож вважаю, що ми маємо знати і вирішувати їхні проблемні питання. Наприклад, два роки тому у цій частині було відкрито лазню для солдатів. Помивочний комплекс та пральню було створено за кошти Фонду оборони області, який наповнюється завдяки активному бізнесу регіону. Тож ніхто не залишається осторонь відродження української армії, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив командир військової частини 3029 полковник Олександр Хоменко, 31.01.2017 року військовій частині було надано дозвіл на проектування реконструкції будівлі комендатури під службове житло.

Наприкінці березня поточного року укладено договір з ТОВ «СМ-СТРОЙ» на загальну суму 5 114 281 грн. Здійснено оплату за проведені роботи, а саме: демонтаж віконних блоків, покрівлі, влаштування перестінок з газобетону, проведення електропостачання у внутрішніх приміщеннях, встановлення віконних блоків, штукатурку, шпаклювання внутрішніх приміщень  на загальну суму 3 024 059 грн.

Загалом  відповідно до кошторисних призначень Головного управління Національної гвардії України на проведення реконструкції будівлі було виділено 3 647 500 гривень. Крім цього, з обласного бюджету на проведення реконструкції будівлі було виділено 1 500 000 грн., на які виконано ремонт фасаду, покрівлі та пожежних сходів.

Надалі за кошти Фонду оборони області планується придбати матеріали, необхідні для облаштування гуртожитка, на загальну суму майже 450 тисяч гривень. Серед них - ліжка, стільці, холодильники та шафи, а також лінолеум, світильники, унітази та електроплитки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів