Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чкаловська громада отримала від обласної влади сучасний екскаватор

10 вересня 2018 - 16:30

Перший заступник голови облдержадміністарції Елла Слепян здійснила робочу поїздку до Веселівського району, під час якої передала ключі від екскаватора громаді, відвідала провідне підприємство з виготовлення сухого молока та провела особистий прийом громадян.

В урочистій обстановці Елла Слепян передала ключі від нового сучасного екскаватора Чкалівській громаді Веселівського району.

- Ваша громада нещодавно створена, тож потребує допомоги у своєму розвитку. За кошти обласного бюджету придбано екскаватор, який коштує близько 2,7 млн. грн. Це потужне обладнання для проведення різноманітних робіт для ремонту доріг, заміни мереж електропостачання та підтримки життєдіяльності громади взагалі. Це перші подаровані  ключі від сучасної техніки, проте, сподіваємось, що не останні. Попереду у планах обласної влади – створити у селі Чкалове власну амбулаторію. Обласна влада підтримує та й надалі буде підтримувати створені громади як коштом обласного, так і державного бюджету, - зазначила Елла Слепян.

За словами голови Веселівської райдержадміністрації Івана Мігулі, Чкаловська громада здійснює перші кроки, тому потребує підтримки. Згодом громада планує стати однією з найпотужніших  в області та вже рухається у цьому напрямі.

Посадовець також  відвідала провідне підприємство Веселівського району – товариство з обмеженою відповідальністю «Веселівський завод сухого знежиреного молока». Підприємство працює з 1925 року та за цей час були різні періоди – від занепаду до приходу нових спроможних інвесторів.  На сьогодні на заводі працює 200 робітників, тут виготовляють близько 15 видів продукції, зокрема  масло, плавлені сирки, згущене молоко, бринзу  тощо. У найближчих планах керівництва заводу – реконструкція та введення в експлуатацію нового цеху з виробництва кисломолочної продукції. Веселівський завод сухого знежиреного молока – приклад соціально відповідального бізнесу, який допомагає місцевим школам та дитячим садкам, розбудовує дитячі та спортивні майданчики, створює робочі місця.

Проте існують на заводі й проблемне питання – це очисні споруди. Каналізація та очисні споруди знаходяться на балансі заводу, проте обслуговують не лише це підприємство, а й місцевих жителів. На реконструкцію очисних споруд у підприємства недостатньо власних коштів, а необхідо близько 5 млн. грн. Тому керівництво заводу збирається залучати інвесторів та можливих спонсорів.

У ході робочої поїздки Елла Слепян також провела особистий прийом громадян у Веселівській районній державній адміністрації. Жителі району та голови об’єднаних територіальних громад звернулися з питань заміни покрівлі, ремонту водоводу, реконструкції автовокзалу. Також порушувалось питання оптимізації шкіл, підвозу дітей до навчальних закладів та незадовільного  ремонту місцевих доріг тощо. Елла Слепян по кожному питанню надала вичерпні відповіді, кожне звернення взято на контроль обласної влади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз