Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час відпочинку в оздоровчих закладах діти вчилися свідомо обирати професію

11 вересня 2018 - 09:44

Після завершення літнього оздоровчого сезону служби зайнятості області підбили підсумки проведення виїзних профорієнтаційних заходів на базі закладів відпочинку та оздоровлення регіону. Загалом  упродовж червня-серпня поточного року було проведено 70 профорієнтаційних заходів, учасниками яких стали 3828 школярів.

Так, фахівці з профорієнтації Запорізького обласного центру зайнятості розробили змагально-мотиваційний захід «Калейдоскоп професій», що проводиться у розважальній формі: у вигляді різноманітних конкурсів, дидактичних ігор, інформаційних та творчих завдань. «Калейдоскоп професій» особливо припав до вподоби  дітям, які відпочивали в закладах м. Бердянськ, м. Приморськ, смт. Якимівка та м. Вільнянськ.

Фахівці Кам’янсько-Дніпровської районної філії влаштували у літньому таборі «Чайка» конкурс малюнків серед найменших відпочивальників на тему «Професії моїх батьків». На малюнках дітлахи зображали діяльність трактористів, учителів, лікарів, малярів, продавців та навіть електрогазозварника.

Не оминули фахівці з профорієнтації і літні пришкільні табори. Особливо цікавим був захід, який провели представники Мелітопольського міського центру зайнятості «Галактика професій» для школярів 1-4 класів пришкільних таборів. У ньому також взяли участь викладачі та студенти Мелітопольського вищого професійного училища. Діти мали змогу спробувати себе у ролі художника, перукаря-модельєра та візажиста.

У дитячому оздоровчому таборі «Спутник» спеціалісти з профорієнтації провели квест-гру «Професії міста Z» для дітей від семи до 14 років. У невимушеній обстановці в процесі гри дітей ознайомили з різними професіями, їх змістом та затребуваністю у Запоріжжі та Україні. Школярі також взяли участь у пізнавально-розважальних змаганнях та вікторинах в ігрових зонах. Родзинкою свята стала експрес-діагностика професійних уподобань «Квітка-семицвітка». На кожній пелюстці квітки були відображені сфери професійної діяльності: металургія, машинобудування, медицина, сфера послуг, педагогіка, військова справа, IT сфера. Найбільшу перевагу діти надали сфері послуг та медицині.

Для учнівської молоді, яка відпочивала в літніх таборах міста Бердянська, упродовж літа проводилось виїзне консультування за допомогою мобільного центру зайнятості. Школярі ознайомилися з етапами професійного розвитку особи, класифікацією професій, яка ґрунтується на предметі праці, та з формулою успішного вибору професійного майбутнього.

Працівники центрів зайнятості вважають, що подібні заходи допоможуть школярам і випускникам зробити усвідомлений  вибір  майбутньої професії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни