Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«InCo Forum - 2018» присвячено розвитку фінансової спроможності об’єднаних громад

11 вересня 2018 - 14:40

У Запорізькій області втретє відбудеться  Міжнародний форум з інтеграції та кооперації «InCo Forum - 2018». Під час заходу будуть представлені інструменти економічного розвитку об’єднаних територіальних громад, відбудеться вивчення міжнародного досвіду, сприяння кооперації між громадами та бізнесом. Про особливості його проведення під час брифінгу повідомили начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко та та віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк.

Захід організовується Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою торгово-промисловою палатою, Агенцією регіонального розвитку Запорізької області за  партнерства проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС), програми «U-LEAD з Європою» та Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування  UkraineInvest.

Як підкреслив Артур Бойко, цього року до дискусії запрошуються дипломати, представники державних органів влади, територіальних громад, власники бізнесу, українські та зарубіжні інвестори, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги, бізнес-асоціацій. Завдання форуму - представити економічний потенціал Запорізької області та інвестиційні проекти об’єднаних територіальних громад; надати можливості для бізнесу розширити двосторонні контракти з потенційними партнерами шляхом  створення майданчиків для обговорення актуальних тенденцій зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності

- Цього року будуть представлені три основні тематичні напрямки форуму. Це  успішний досвід та перспективи розвитку альтернативної енергетики; міжнародна технічна допомога для розвитку бізнесу та громад. Енергетика, міжнародна допомога, кооперація – цим темам будуть присвячені три панельні дискусії, що відбуватимуться одночасно. Кожен учасник зможе обрати найкориснішу саме для нього. Невід’ємна частина форуму – виставка інвестиційних проектів  громад області. У виставковому центрі «Козак-Палац» також відбуватиметься щорічна спеціалізована виставка «Будівництво та енергозбереження». Родзинка цьогорічного форуму – демонстрація відеопрезентацій інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. За допомогою спеціально створеної інтерактивної системи голосування кожен учасник зможе віддати свій голос за найкращий, на його думку, проект, - розповів Артур Бойко.

Як повідомив Дмитро Антонюк, уже відомо, що участь у форумі візьмуть 15 громад Запорізької області,  а також  запрошені, черед яких  – представники бізнесу, інвестори, міжнародні партнери, громади з інших областей, а також дипломати з Польщі, Чехії, Угорщини, Кореї, США.

Організатори переконані, що цьогорічний захід допоможе громадам обрати вірний шлях розвитку, зміцнити економіку території, а бізнесу – знайти нові можливості та реалізувати успішні проекти.

- Проведення форуму – це можливість налагодити прямі зв’язки з інвесторами та грантодавцями, бо запорізькі громади є спроможними для розвитку та можуть знаходити додаткові фінансові ресурси в умовах децентралізації. Це вагомий внесок у розвиток соціально-економічного стану територій громад. Головна мета проведення цього масштабного заходу – відкрити потенціал регіону для інших країн, залучити інвестиції для реалізації цього потенціалу. Очікуємо, що об’єднані територіальні громади стануть новими центрами економічного зростання, - зазначив, підбиваючи підсумки,  Артур Бойко. 

Нагадаємо, минулого року «InCo Forum» об’єднав на одному майданчику представників із 50 країн світу, понад 40 провідних закордонних та українських спікерів, понад 800 учасників – дипломатів, інвесторів, голів громад, власників бізнесу, топ-менеджерів та експертів. Захід продовжує історію Запорізького міжнародного інвестиційного форуму (ZIIF), що щорічно проводиться у Запоріжжі з 2007 року.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни