Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі військкомати готові до осіннього призову на строкову службу

20 вересня 2018 - 14:19

За участю заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбувся інстpукторсько - методичний збір з питань призову громадян України на строкову військову службу військовими комісаріатами оперативного командування «Схід» у жовтні-грудні 2018 року.

- Хочу наголосити, що саме налагоджена тісна співпраця між місцевими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, військовими комісаріатами, Національної поліції, закладами охорони здоров’я дала нам можливість весною цього року на 100% виконати встановлений план на призов громадян України в Запорізькій області у кількості 630 чоловік. На сьогодні місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування не залишається без уваги аспект підготовки і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, фінансування проведення призову. Так, у поточному році для забезпечення призову з місцевих бюджетів Запорізької області  надано субвенцію на загальну суму 2 млн. 41 тис. грн. Це фінансування дозволило забезпечити військкомати необхідною статистично-обліковою документацією, здійснити перевезення призовників та створити належні умови їх перебування на призовних дільницях та у військових комісаріатах, - зазначив Едуард Гугнін.

Державне завдання на призов на строкову військову службу восени 2018 року для Запорізької області становить 720 чоловік. До Збройних сил України планується направити 235 призовників; Національної гвардії України – 330; Державної прикордонної служби України – 120; Державної спеціальної служби транспорту – 35. У тому числі військові частини Національної гвардії, які дислокуються у Запорізькій області, мають поповнитися 142 призовниками.

За словами т. в. о. начальника штабу – першого заступника командувача військ оперативного командування «Схід» Андрія Дєрміна, основними проблемними питаннями є небажання громадян України проходити строкову військову службу. Дуже часто і батьки не бажають віддавати своїх синів для проходження військової служби. Андрій Дєрмін наголосив, що військовослужбовці строкової служби не будуть направлятися в  зону проведення операції об’єднаних сил. Також за ними зберігається робоче місце та отримання середньомісячної заробітної плати. Призовники мають можливість залишитися на військовій службі шляхом підписання контракту та будуть отримувати зарплатню близько 10 тис. грн.

- Призов громадян України на строкову військову службу є державним завданням та, враховуючи ту ситуацію, яка склалася на сході нашої держави,  стало пріоритетним. На сьогодні для організації та проведення призову підготовлено всю необхідну нормативно-правову база. Розпорядженнями голів місцевих адміністрацій та місцевих рад створені обласна та районні, міські призовні комісії. Прошу всіх з відповідальністю поставитися до організації та проведення призову громадян на строкову службу в жовтні-грудні 2018 року, - наголосив, підбиваючи підсумки, Едуард Гугнін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області