Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приазовський район стає популярним туристичним маршрутом

28 вересня 2018 - 09:41

До Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації організував інформаційний тур для представників туристичного бізнесу та ЗМІ до Приазовського району. Під час екскурсій учасникам туру розповіли про найцікавіші об’єкти, розташовані в Приазовському районі, неповторні природні умови та багате історичне минуле краю.

У Приазовському районному краєзнавчому музеї та місцевому туристично-інформаційному центрі учасники туру познайомилися з історією краю, де проживають представники різних народів. Начальник відділу культури, туризму та архівної роботи Приазовської райдержадміністрації Ольга Кірпік та директор Приазовського районного краєзнавчого музею Ірина Політун розповіли про історію району, народи, які його населяють, про те, як музей збирає відомості про героїв сьогодення – воїнів, які захищають Україну.

Із побутом та традиціями албанців учасники інфотуру познайомилися у Дівнинській загальноосвітній школі. Тут юні учасники колективу «Ліштівічкі» продемонстрували, як раніше відбувалися сільські албанські вечорниці. У навколишніх селах збереглося чимало унікальних пам’яток албанської культури, зокрема величний храм  Святої Трійці, який саме зараз відновлює свою діяльність.

Албанська історія Приазов’я тісно переплетена з історіями болгарських, гагаузьких, інших поселенців та українських козаків. Тут чимало пам’яток, пов’язаних із заселенням краю, зокрема пам’ятник болгарському першопоселенцю Христо Ботєву у селі, що носить його ім’я.

Справжньою перлиною села Строганівка сьогодні став храм Покрови Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату з прилеглим до церкви парком. Тут чимало пам’яток, пов’язаних з історією – заселенням краю, Голодомором, Другою світовою війною та сучасною війною з Росією.

Новою туристичною відміткою у Приазовському районі стала Ботієвська вітрова електростанція. Незабутні враження справляють величні сніжно-білі «вітряки» серед безкрайнього степу. 150-метрові білі велетні стали справжньою окрасою пейзажу та фоном для оригінальних фотосесій. Кожної п’ятниці тут гостинно зустрічають усіх охочих, екскурсії безкоштовні, треба тільки попередньо зареєструватися на сайті підприємства http://botievskaya.dtek.com/

Останнім пунктом подорожі для учасників інфотуру стало ласкаве Азовське море у Приморському Посаді, де влітку чимало баз відпочинку гостинно відкриті для відпочивальників.

Представники Департаменту впевнені, що туристам навіть з далеких країн, гостям з усієї України є на що подивитись у Приазовському районі. Вони надовго збережуть яскраві враження та теплі почуття.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни