Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Єдність органів влади та аграріїв на місцях дає результати у протидії аграрному рейдерству

28 вересня 2018 - 12:45

У Запоріжжі з робочою поїздкою перебуває заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. Посадовець провела робочу зустріч з представниками об’єднаних територіальних громад, районних, сільських та селищних рад, на якій обговорили проблемні питання земельних правовідносин у громадах. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергій Васильцов та начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова.

- В Україні є ще багато громад, які хоч і отримали владу й повноваження на місцях, але й досі вважають, що їхні проблеми повинна вирішувати держава. Насправді ж добробут і процвітання громади залежить від них самих, а Міністерство юстиції України готове їм у цьому активно і максимально допомагати, - наголосила заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.

Під час зустрічі урядовець презентувала підсумки роботи по боротьбі з рейдерством з початку року. Після цього представники громад цікавились актуальними питаннями і сфері земельних правовідносин, які переважно стосувалася захисту майнових прав, роботи комунальних реєстраційних підприємств при місцевих органах влади тощо.

- Реформа децентралізації влади наразі є головним досягненням у програмі розвитку нашої держави. Впевнений, що вона дасть нам багато позитивних зрушень – вирішить питання медицини, освіти,  розподілу землі. Крім цього, новостворені громади зможуть перейти на прямі фінансові відносини з держбюджетом. Саме від вас, сільські голови, вашого депутатського корпусу та громадського активу залежить розвиток вашої території. Наразі влада регіону спільно з експертами розробила перспективний план  об’єднання спроможних громад. Першочергове питання, що цікавить усіх людей – фінансова спроможність майбутньої громади. Приклади вже створених ОТГ демонструють зростання власних бюджетів мінімум у три рази. Це стало можливим завдяки тому, що податки залишаються на територіях, крім цього, громади отримують додаткове фінансування з обласного та державного бюджетів, - підкреслив Едуард Гугнін.

Модератор заходу Сергій Васильцов звернув увагу присутніх, що саме облдержадміністрація є тим органом виконавчої влади, що реалізує ряд повноважень у сфері земельних відносин. Під час цього процесу виникають певні складнощі, адже земельне законодавство характеризується дуже частими змінами, що у свою чергу впливає на механізм реалізації права отримання землі, особливо це відчувається, коли повноваження від одного органу в сфері земельних правовідносин переходять до іншого.

У підсумку робочої зустрічі учасники дійшли висновку, що єдність органів державної влади та аграріїв на місцях, юридична грамотність ведення агробізнесу, вміння своєчасно користуватися своїми правами, гарантованими державою, ефективність якісного та швидкого реагування органами державної влади на факти, що містять ознаки рейдерства, – це запорука захищеності аграріїв, їх бізнесу та території.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області