Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область дотримується планових рамок за темпами розбудови сільської медицини

2 жовтня 2018 - 14:28

Під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У Запоріжжі на прямому зв’язку з Урядом перебували заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко.

- У першу чергу, сьогодні ми будемо обговорювати організаційні питання, потім дозвільного характеру, питання, що пов’язані з початком та завершенням виконання робіт. Аналізуючи документи від територій, у деяких моментах видно відсутність належної реалізації, в деяких відсутні тендерні документи. Усього наразі ми володіємо інформацією щодо 512 проектів на будівництво закладів охорони здоров’я, з них 155 проектів - це монопрактика, 152 – монопрактика з житлом та 188 об’єктів – амбулаторії групової практики. За календарними планами деякі мають уже бути збудованими в цьому році, деякі навесні 2019 року. Є області, які планують завершити будівництво в серпні. Всі ці питання ми маємо сьогодні пропрацювати, - зазначив Геннадій Зубко.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на Запорізьку область розподілено 151 317,4 тис. грн. субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, пропорційно наявній чисельності сільського населення. Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації сформовано та затверджено перелік об’єктів, які плануються збудувати у 2018 році в області. Це 17 закладів охорони здоров’я: амбулаторії монопрактики у с. Кам’янське Василівського району, с. Інзівка Приморського району, с. Широке Василівського району, с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровського району, смт. Тернувате Новомиколаївського району, с. Бурчак Михайлівського району, с. Новомиколаївка Мелітопольського району, с. Роздол Михайлівського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Олександрівка Приазовського району та с. Гірсівка Приазовського району; амбулаторії групової практики у с. Приморське Василівського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Семенівка Мелітопольського району, с. Чкалове Веселівського району;  будівництво Центру первинної медичної допомоги   - у селищі Сонячне Запорізького району.

За станом на 01.09.2018 Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації опрацьовано перелік обладнання та автотранспорту для облаштування відібраних для будівництва центрів та амбулаторій згідно із затвердженим Примірним табелем матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які надають первинну медичну допомогу. На цей час прийнято рішення щодо дозакупівлі необхідного обладнання та автотранспорту по основному списку.

- Закликаю вас активізувати роботу в напрямку подачі щотижневого моніторингу, щоб у нас було більш чітке розуміння реальної ситуації в регіонах. Також хотів би перевернути ваше бачення щодо підходів до розбудови мережі закладів первинної допомоги. Розробляючи положення, ми були зосередженні на упередженні захворювань, профілактиці. Ще раз повторю, транспорт – це опція до розвинутої мережі інфраструктури, а та в свою чергу – опція до лікаря, який працює у сільській місцевості, - наголосив Геннадій Зубко.

Підсумовуючи селекторну нараду, урядовець зазначив, що на першому етапі  визначено проекти, на сьогодні їх 512,  затверджено перелік дооснащення транспортом цих проектів, потім буде визначено додатково подані 496 заявок на дооснащення обладнанням і транспортом амбулаторій, а вже після цього  розглядатимуться проекти на 2019 рік.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович