Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область виходить на фінішну пряму з підготовки до опалювального сезону

4 жовтня 2018 - 11:38

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада щодо стану  підготовки до нового опалювального сезону 2018-2019 років. У запорізькій студії ПАТ «Укртелеком» працювали заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Литвиненко, керівники профільних  підрозділів.

- Ми повинні обговорити всі питання,  пов’язані зі стартом опалювального сезону, який має дві складові: технічну готовність об’єктів до підключення теплоносія та економічну, яка включає розрахунки підприємств теплоенергетики за природний газ та укладання договорів на постачання газу для виробництва теплової енергії. Одразу хочу наголосити, пізніше ви отримаєте офіційні документи щодо взяття під особистий контроль керівництвом облдержадміністрацій початок опалювального сезону. В цілому, за даними з територій, країна готова до старту опалювального сезону на 99,8%, а з технічної точки зору – повністю, - зазначив Геннадій Зубко. 

Згідно з графіком Мінрегіону України, на початок жовтня рівень готовності повинен становити 100 %. У Запорізькій області, за даними територій,  реальний рівень підготовки навіть вище планового показника.

Так, на сьогодні в області підготовлено 999 об’єктів соціальної сфери, що становить 100% від запланованого,  у тому числі: загальноосвітні навчальні заклади – 524; дошкільні навчальні заклади – 407; лікарні – 68.

Комплексно підготовлено 99% житлових будинків (6870 із 6876). Рівень підготовки котелень також  досяг  99 % (599 із 603).

По інших позиціях рівень готовності  коливається від 95 до 100 %. Тож загалом по Запорізькій області підготовка до роботи в осінньо-зимовий період  здійснюється  у відповідності з  графіками.

Що стосується розрахунків за енергоносії,  за 2018 рік спожито природного газу на суму 1 524 млн. грн. У 2018 році на рахунок оплати за спожитий природний газ було перераховано 1 753 млн. грн. (115% від вартості спожитого газу). Та у зв’язку з тим, що з цієї суми лише 983 млн. грн. були зараховані в рахунок оплати за 2018 рік, а інші 770 млн. грн.  спрямовані на погашення заборгованості за спожитий у попередні роки природний газ, офіційний рівень розрахунків за 2018 рік становить 65%.

Загальна заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ сягає 820 млн. грн. (на 01.01.2018 – 678 млн. грн.).

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, теплопостачальні підприємства Запорізької області за спожиту електроенергію заборгували 37,1 млн. грн. З початку року заборгованість зменшилася на 7,8 млн. грн. або на 17%.

На початок вересня заборгованість теплопостачальних підприємств Запорізької області за спожиту електроенергію складає 5,2 млн. грн. У той же час з початку року заборгованість зменшилася на 22,6 млн. грн. або на 81 %.

- Підприємствами паливно-енергетичного комплексу забезпечується підготовка обладнання, споруд та механізмів до надійної роботи в осінньо-зимовий період згідно з розробленими першочерговими організаційно-технічними заходами. Робота триває та перебуває на особистому контролі керівництва облдержадміністрації, - зазначив, підбиваючи підсумки, Віктор Скобліков.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області