Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжець Євген Олексенко виборов срібло на Invictus Games Sydney 2018

24 жовтня 2018 - 12:24

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль подякував запорізькому ветерану АТО, бійцю добробата «Карпатська Січ» Євгену Олексенку за перемогу, яка прославляє весь Запорізький край.

З початком бойових дій на сході України запоріжець Євген Олексенко відправився на фронт. У військкоматі йому відмовляли, тому записався добровольцем, був гранатометником. На фронті Олексенко пройшов усі гарячі точки, а 24 серпня 2015 під час бою під аеропортом отримав серйозне поранення. Тоді Євген прикрив собою командира й міни пошкодили йому спину та праву ногу. Після цього на Євгена чекали сім місяців лікування та реабілітації – фактично він заново навчився ходити.

Костянтин Бриль нагадав, що у спорт Євген Олексенко прийшов з метою зміцнення здоров’я та реабілітації після травми, і тут досяг чималих висот, адже має звання майстра спорту з пауерліфтингу. А нині здобув і срібну медаль Invictus Games Sydney.

- Вітаю Євгена Олексенка, який у змаганнях з пауерліфтингу виборов срібло, лише на крок поступившись британському ветерану Мартіну Таю. Запоріжжя пишається тим, що наш земляк - один із переможців Ігор Нескорених. Євген - гідний представник запорізької землі, який своїми діями вже довів, що ми можемо ним пишатися. Про нього говорять його подвиги та досягнення. Слава Україні! Слава нашим героям, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Євген Олексенко тренується під керівництвом тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Запорізького регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Максима Нерубальщука.

Довідково:

Ігри Нескорених були засновані принцом Гаррі у 2014 році. У Перших Іграх Нескорених взяли участь 400 спортсменів із 13 країн. Україна приєдналася до участі в змаганнях у 2017 році.

В Україні національні змагання проводяться серед ветеранів та діючих військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій у зоні АТО або в ході миротворчих операцій за участю України.

Цього року фінальні змагання Ігор Нескорених відбуваються в Сіднеї, Австралія, протягом 20-27 жовтня. До збірної України входять 15 спортсменів. До складу української збірної за результатами відбіркових змагань увійшов запоріжець Євген Євгенович Олексенко. Минулого року Євген був у резерві української команди на змаганнях  у Торонто.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області