Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилюється контроль за діяльністю автозаправних станцій

24 жовтня 2018 - 16:27

Питання експлуатації автозаправних станцій та здійснення ними господарської діяльності на території області обговорили на нараді, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна. У заході взяли участь директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталій Гордієнко, директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрій Антонов, представники ПАТ «Запоріжжяобленерго», ГУ ДСНС України у Запорізькій області, ГУ Держпраці у Запорізькій області, ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, ГУ ДФС у Запорізькій області, правоохоронних органів, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

- Експлуатація автозаправних станцій – це процес, що безпосередньо впливає на стан навколишнього середовища. Об’єкти АЗС мають відповідати всім вимогам державних будівельних норм, а технічне обладнання, транспортні засоби, споруди та механізми, що експлуатуються, мають відповідати нормативним вимогам з охорони праці та пожежної безпеки. Оскільки порушення правил експлуатації та роботи на АЗС може призвести до аварійних ситуацій, завдати шкоди як навколишньому природному середовищу, так і життю та здоров’ю людей, ми повинні детального розглянути стан експлуатації автозаправних станцій та можливості виникнення екологічних ризиків у результаті недостатнього рівня забезпечення виконання вимог законодавства, - зазначив Олександр Бабанін.

Начальник відділу дозвільної діяльності  Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Ольга Гуркова повідомила, що основним проблемним питанням функціонування автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території Запорізької області є відсутність єдиного переліку таких об’єктів. Головне управління статистики в області інформує про 59 підприємств та сім фізичних осіб-підприємців, які провадять таку діяльність. Ситуація з обліком об’єктів АЗС та АГЗП ускладнена тим, що один суб’єкт господарювання може мати кілька промислових майданчиків, на кожен з яких необхідно розробляти певний пакет дозвільної документації. Наразі Департаментом  видано дозволи приблизно для  250 об’єктів АЗС та АГЗП. Облік цих об’єктів ускладнений тим, що дозволи видаються лише суб’єктам господарювання, які звертались до Департаменту. Тож у Департаменті немає повної інформації щодо об’єктів, які здійснюють господарську діяльність на території Запорізької області.

Співдоповідачі  акцентували увагу на питаннях проектування та будівництва АЗС, самовільного влаштування АЗС та автогазозаправних пунктів, отримання погодження на проведення планової діяльності, аварійних ситуаціях та забрудненні ґрунтів, порушенні правил виконання технологічних процесів та небезпечності діяльності для працівників АЗС та населення тощо. За підсумками наради вирішено: провести аналіз виявлених порушень вимог чинного законодавства та надати відповідну інформацію правоохоронним органам з метою внесення інформації про відповідні порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань; посилити контроль за дотриманням вимог чинного законодавства та надавати інформацію про виявлені порушення правоохоронним органам; внести до плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з роздрібною торгівлею пальним.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області