Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Старшокласники знайомляться з роботою державних службовців на практиці

31 жовтня 2018 - 10:45

До облдержадміністрації завітали юні гості у рамках нестандартного профорієнтаційного табору Be Profi, аби ознайомитися з роботою держслужбовців та наочно побачити, як функціонує головний орган виконавчої влади області.

Організатори чотириденного табору розповіли, що це вже не перша ініціатива їхньої громадської організації. Щоразу до профорієнтаційного табору долучається чимало учнів старших класів. За дні, проведені у так званому таборі для школярів, відкривається реальний світ професій, вони можуть побачити, як працює та чи інша організація, поспілкуватися з працівниками тощо. Тож цей табір корисний  для всіх, хто  ще не визначився, яку професію обрати, не знає, що його найбільше цікавить та які професії взагалі є в рідному місті.

На початку групу школярів зустрів заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олександр Зубченко, який розповів про основні функції та повноваження облдержадміністрації, про роботу департаментів та управлінь. Натомість школярів цікавили зовсім інші питання, приміром,  як стати очільником області або навіть  президентом.

Після ознайомлення з деякими кабінетами в адмінбудівлі про нову систему освіти та можливості учнів розповіла директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова під час дискусії за «круглим столом». Посадовець наголосила на особливій ролі учнів у процесі навчання, адже саме вони мають можливість змінити застарілі та важкі підходи, які використовують викладачі. Адже нині діти мають право голосу в органах шкільного самоврядування.

Профорієнтаційний захід стане в нагоді для учнів, адже саме молодим талановитим кадрам належить забезпечувати стале майбутнє нашої країни.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії