Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетна підтримка допомагає тваринницьким господарствам нарощувати потенціал

30 жовтня 2018 - 16:31

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков здійснили робочу поїздку до Токмацького району.

Посадовці відвідали господарство ПрАТ «Молочанське міжрайонне виробниче підприємство з племінної справи у тваринництві», де оглянули тваринницькі приміщення для великої рогатої худоби, зокрема приміщення для утримання молодняка великої рогатої худоби на 120 голів.

У рамках регіональної Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки ПрАТ «Молочанське міжрайонне виробниче підприємство з племінної справи у тваринництві»  у минулому році приростило 30 голів корів, за які із загального фонду обласного бюджету нараховано та виплачено  150,0 тис. грн. Крім цього, підприємство є також учасником державної програми підтримки галузі тваринництва, відповідно до якої  отримало 70,5 тис. грн. за утримання 94 голів корів.

У господарстві з початку року вироблено 137,2 тонни молока. Наразі тут утримується 244 голови великої рогатої худоби, в тому числі 94 голів корів.

Молочанські тваринники також забезпечують спермопродукцією сільгосппідприємства як в області, так і за її межами.

Керівник підприємства Петро Боровий поділився перспективами розвитку господарства, зокрема найближчим часом планує отримати статус племінного репродуктора по розведенню великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної породи.

У планах - і надалі нарощувати поголів’я корів та брати участь в обласній та державній програмах підтримки галузі тваринництва.

У рамках поїздки посадовці також відвідали сільськогосподарський молочарський обслуговуючий кооператив «Жовтневе» у Токмацькому районі.

Голова кооперативу Руслан  Горенко  розповів про реалізацію проектів технічної допомоги, учасником яких є очолюваний ним кооператив. Варто зазначити, що, незважаючи на складну ситуацію на молочному ринку, СОК «Жовтневий» запустив власну переробку молока.

У ході спілкування голова кооперативу  поінформував про  виконання заходів щодо усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Побували посадовці і на молочній сімейній фермі родини Царьових, яку  створено на базі господарств членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Жовтневе».

Нагадаємо, офіційне відкриття сімейної ферми родини Царьових відбулося 30 листопада 2015 року у рамках проекту Партнерство заради інновацій «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», що виконується Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні.

За підсумками робочої поїздки Олександр Бабанін відзначив значний потенціал тих господарств, які запроваджують сучасні форми господарювання, новітні технології, розширюють межі партнерства, у тому числі використовуючи можливості бюджетної підтримки. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області