Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військова частина 3029 Нацгвардії України відзначає 24-у річницю

31 жовтня 2018 - 13:57

Урочистості з нагоди створення військової частини 3029 Національної гвардії України та відкриття нового гуртожитку для військовослужбовців за контрактом відбулися за участю командувача Національної гвардії України генерал-полковника Юрія Аллерова та голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Насамперед почесні гості привітали військовослужбовців зі святом та вручили їм відзнаки. Костянтин Бриль наголосив, що нацгвардійці є елітою української армії та підкреслив, що за останні чотири роки наша армія вийшла на новий якісний рівень. І Запорізький край докладатиме зусиль, аби наші захисники отримували необхідну підтримку. Адже сучасні військовослужбовці пишуть нову історію України. І всі ми пам’ятатимемо імена понад 200 патріотів, які віддали життя за Батьківщину.

 Юрій Аллеров також привітав нацгвардійців з річницею створення частини та подякував їм за мужність і стійкість.

- Так сталося, що знову на нашу землю ворог прийшов зненацька - підступно й підло. Одними з перших, хто протистояв агрессору, стали воїни Національної гвардії України. І Нацгвардія довела, що в  єдності з іншими формуваннями ми здатні забезпечити мир та лад у державі. Хочу подякувати представникам влади тих областей, які допомагають армії у вирішенні соціальних та побутових питань. Будівництво житлових комплексів та гуртожитків є одним із пріоритетів, які визначив Президент України Петро Порошенко. Запорізька область одна з тих, хто гідно виконує ці завдання, адже розуміє важливість підтримки захисників Укрїни, - підкреслив командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

У ході урочистостей відбулося відкриття нового гуртожитку для військовослужбовців за контрактом. Як повідомив Костянтин Бриль, свого часу питання передачі занедбаної будівлі, що розташована поруч із військовою частиною 3029,  було взято на контроль владою області. У 2016 році на підставі наказу Міністра внутрішніх справ України «Про передачу нерухомого майна до Національної гвардії України» та наказу командувача Національної гвардії України «Про приймання-передачу нерухомого майна» військовій частині 3029 від Головного управління МВС України в Запорізькій області було передано військове містечко. Цей об’єкт складається з трьох частин, а саме: гуртожитку, побутового корпусу та майданчика.

У 2018 році, до Дня захисника України, в цій частині було відремонтовано гуртожиток для військовослужбовців за контрактом. Відповідно до кошторисних призначень Головного управління Національної гвардії України на проведення реконструкції будівлі було виділено 3 647 500 гривень. Крім цього, з обласного бюджету на проведення реконструкції будівлі було виділено 1 500 000 грн., на які виконано ремонт фасаду, покрівлі та пожежних сходів. Ця субвенція була виділена за обласною програмою «Сприяння розвитку матеріально-технічної бази, соціальної, інформаційної та організаційної підтримки військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» на 2017-2021 роки.

- Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності забезпечення військовослужбовців гідними умовами, адже  матеріально-технічне забезпечення є першим кроком до побудови сильної армії. Військова частина 3029 входить до переліку підшефних і вже не вперше отримує допомогу від влади області. Зокрема, новий гуртожиток розрахований на проживання 70 військовослужбовців.   Ми чудово розуміли, що мало лише дати житло. Потрібно було наповнити його затишком. Тож за кошти Фонду сприяння обороні Запорізької області для військовослужбовців, що житимуть у цьому гуртожитку, було придбано побутову техніку, освітлення, телевізори, холодильник, сантехніку та інші необхідні речі. Загальна вартість допомоги, наданої коштом Фонду - близько мільйона гривень. Ці гроші - допомога небайдужих представників бізнесу Запорізького краю, які розуміють важливість підтримки наших захисників. Наступного року ми звернемося до депутатів облради з проханням виділити кошти на те, щоб привести до ладу праве крило побутового корпусу та прилеглої території, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів