Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Близькість зони проведення ООС має негативний вплив на дорожнє покриття у прикордонних районах

13 листопада 2018 - 12:54

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін з робочою поїздкою відвідав Розівський район, під час якої провів зустріч з керівництвом району.

Посадовець спільно з головою Розівської райдержадміністрації Володимиром Ревутом здійснив контроль за ходом виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі державного значення Бориспіль-Запоріжжя – Маріуполь, яка пролягає по території Розівського району.

Як повідомили в Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, автодорога загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь, яка веде до зони проведення  антитерористичної операції на сході України, особливо на території Розівського та Більмацького районів Запорізької області, має вкрай незадовільний стан та потребує проведення ремонту. Щодня по цій автодорозі рухаються великовагові транспортні засобі, через  що руйнується дорожнє покриття. На покритті автодороги спостерігаються численні глибокі вибоїни. Такий стан автомобільної дороги у свою чергу спричиняє виникнення аварійних ситуацій, що ставлять під загрозу життя та здоров’я людей.

Термінового проведення ремонту потребує ділянка дороги Н-08 км 573+089 – км 647+089 протяжністю 74 км у Більмацькому районі та км 647+089 – км 667+089 протяжністю 20 км у Розівському районі.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, наразі підрядним підприємством ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» проводяться роботи з поточного середнього ремонту на ділянці автодороги Н-08 км 573+089 - 647+089, с. Кінські Роздори - смт. Більмак- с. Вершина. Загальна її протяжність – 94 км. На цей час виконано роботи з влаштування вирівнюючого шару покриття на 10,6 км  на площі 85,7 тис.м2, влаштування верхнього шару покриття – ЩМА-20. Нанесено горизонтальну дорожню розмітку на 3 км.

У ході інспектування Олександр Бабанін зазначив, що стан дорожнього покриття має відповідати певним стандартам. Незважаючи на те, що саме цими дорогами щодня перевозяться важкі вантажі для наших бійців,  проїжджає військова техніка, ми маємо піклуватись і про мирне населення, особливо у такому «прифронтовому» районі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок