Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збірна України з баскетболу на повну готується до відбіркового матчу на чемпіонат світу

26 листопада 2018 - 16:44

Баскетболісти збірної України вже прибули до Запоріжжя для підготовки до відбіркового матчу на чемпіонат світу з баскетболу серед чоловічих команд, який відбудеться 29 листопада у спорткомплексі «Юність». Про підготовку команди до вирішального матчу з командою Словенії - чинних чемпіонів Європи - розповів головний тренер збірної України з баскетболу Євген Мурзін під час прес-конференції.

Привітала учасників заходу начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Наталія Власова.

- Дуже приємно, що саме запорізька земля обрана для проведення матчу відбору на чемпіонат світу з баскетболу. На моїй пам’яті це вперше, що запорізька арена має можливість приймати такі вирішальні матчі для збірної країни. Сподіваюсь, що наш край буде для команди вдалим і ви здобудете перемогу , - зазначила Наталія Власова.

Тренер збірної команди Євген Мурзін повідомив, що цей поєдинок є надзвичайно важливим для нашої команди у боротьбі за путівку до Китаю. Лише перемога дає реальні шанси на те, щоб збірна України наступного року зіграла на чемпіонаті світу в Китаї.

- Сьогодні ми провели перше тренування і спортивна арена «Юність» дійсно відповідає всім вимогам. Нині запорізький палац спорту «Юність» є одним із найкращих спортивних майданчиків країни. Вважаю, що на змагання завжди потрібно йти з упевненістю в перемогу. Так і буде. Ми зробимо все задля перемоги і проходження на чемпіонат світу, - наголосив Євген Мурзін.

Збірна Словенії залишається для української збірної достатньо сильним супротивником, але не варто забувати, що від тієї команди, яка грала на минулому чемпіонаті, залишилися фактично троє гравців. Склад збірної України також змінився. Цього разу очікується дебют одразу з двох новачків, які виступають у закордонних клубах. Це вихованець донецького баскетболу Іссуф Санон, який цього року перейшов із Дніпра до словенської «Олімпії». Богдан Близнюк також ніколи ще не виступав у складі національної команди. Цього року уродженець Волині завершив навчання в американському університеті Східного Вашингтона, де був беззаперечним лідером місцевої команди, і уклав угоду з ізраїльським клубом «Бней Герцлія». Крім цього, раніше викликалися до національної збірної, але так і не дебютували у її складі гравці «Київ-Баскета» Павло Крутоус і В’ячеслав Петров. Уперше до національної команди викликані і лідер «Хіміка» Сергій Павлов і черкасець Іван Ткаченко.

У ході прес-конференції також повідомили, що завтра, 27.11.18 о 14.30 у спортивному клубі «Будівельник» відбудеться майстер-клас за участю гравців збірної України з баскетболу. А 28.11 об 11.30 у ПС «Юність» відбудеться відкрите тренування національної команди. Запрошуємо до участі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області