Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області відбудеться молитовний сніданок всього східного регіону України

29 листопада 2018 - 16:56

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з членами Ради релігійних організацій регіону, під час якої йшла мова щодо необхідності проведення у Запорізькій області молитовного сніданку східного регіону України. Участь у зустрічі взяли єпископ Запорізький і Мелітопольський Української православної церкви Київського патріархату владика Фотій, представники різних церков, члени Ради релігійних організацій.

Насамперед учасники заходу закликали запоріжців не панікувати у зв’язку із введенням військового стану, а краще помолитися за мир та спокій, свою державу, за бійців, які сьогодні відстоюють її незалежність на Сході України та за моряків, які знаходяться у полоні країни-агресора, аби молитва та віра співвітчизників допомогли вистояти.

Костянтин Бриль зазначив, що не зважаючи на введення військового стану у Запорізькій області, немає жодних обмежень прав громадян, у тому числі – на відвідання церков та проведення молебнів. Навпаки, у тяжкі часи всі звертаються до молитви, спільна молитва здатна об’єднати вірян та надати впевненості. Голова облдержадміністрації  запевнив, що в регіоні наразі приділяється велика увага безпеці та збереженню миру та спокою. Також Костянтин Бриль подякував представникам різних релігійних конфесій за толерантність.  

Національні молитовні сніданки - традиція багатьох демократичних країн світу. Вже понад 60 років вони проводяться в США, давши початок аналогічним зібранням у Європарламенті, Німеччині, Великобританії та багатьох інших країнах світу. Вважається, що цей захід сприяє духовному єднанню й порозумінню провідних політиків, чиновників, дипломатів і бізнесменів з усього світу. Цього року в Україні відбувся вже сьомий Національний молитовний сніданок. І вже понад рік у Запорізькій облдержадміністрації проходять молитовні читання.

Тому було ухвалено рішення, що у першій половині грудня у Запорізькій обласній філармонії відбудеться молитовний сніданок всього східного регіону України за участі представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, громадських лідерів, бізнесменів, іноземних дипломатичних представництв.

- Я особисто докладу максимум зусиль, аби на запорізькій землі відбувся Молитовний сніданок. Це буде вперше в нашому регіоні й дуже важливо для всіх нас. Цей захід спрямований на консолідацію, тож ми маємо зібрати разом людей, від яких залежить доля нашої області та її розвиток в усіх аспектах, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Цей захід має особливе значення з метою налагодження ефективної співпраці з представниками релігійних організацій у сфері державно-конфесійних відносин та надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області