Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль вручив більмацькій громаді новий бульдозер

11 грудня 2018 - 15:46

Спецтехніку голова облдержадміністрації Костянтин Бриль вручив під час робочої поїздки до Більмацького району. Загальна вартість бульдозера, який передано КП «Благоустрій» Більмацької селищної ради, складає 3 мільйони 150 тисяч гривень.  Бульдозер Б10 М був придбаний у 2018 році за рахунок коштів обласного екологічного фонду для роботи на полігоні твердих побутових відходів. Він використовуватиметься для збирання, транспортування та складування твердих побутових відходів.

У рамках робочої поїздки Костянтин Бриль також провів особистий прийом громадян. Місцеві жителі звернули увагу очільника регіону на аварійний стан дороги територіального значення Т 0819. Як підкреслив Костянтин Бриль, нині кошти на оновлення доріг терзначення не передбачені.

- Насамперед ми працюємо над відновленням автошляхів державного та місцевого значення. В цьому році Більмацький район отримав 28 мільйонів гривень на оновлення доріг, на наступний рік ця сума може збільшитись на третину. В 2019 році плануємо приділити увагу дорозі місцевого значення Запоріжжя-Маріуполь, відновлювати яку буде «Автомагістраль Південь». Стосовно аварійної дороги нині місцева влада розробила проектно-кошторисну документацію на оновлення близько 47 км аварійного стану цієї дороги. Особисто я впевнений, що не варто ставити латки на дорогах. Ямкові ремонти показали, що вони недоречні,  нашим автодорогам потрібен тільки якісний ремонт. Наскільки мені відомо, в майбутньому автошляхи  територіального значення можуть бути передані з центру на баланс місцевої влади, проте це відбудеться не раніше 2020 року. Тож, привівши до ладу основні дороги, приділимо увагу і автошляхам терзначення, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час особистого прийому громадян до очільника регіону також звернувся депутат Комиш-Зорянської об’єднаної громади, який попросив допомоги у розв’язанні проблеми водопостачання. Як наголосив присутній на зустрічі голова ОТГ Ігор Гнатуша,  за сприяння народного депутата України Олександра Пономарьова  виготовлено проект свердловини.

Зі свого боку, Костянин Бриль наголосив, що для реалізації проекту водопостачання потрібно встигнути виконати певний обсяг робіт ще в поточному році.

- Нині за рахунок депутатських коштів соцекономрозвитку, виділених Олександром Пономарьовим, громада зможе пробурити свердловину  вартістю  700 тисяч гривень. Якщо в цьому році встигнете, в наступному  потрібно зробити розводку водогону по території громади. Тож обласна влада розгляне можливість виділення близько 3 мільйонів гривень. Та лише за умови, що найближчим часом буде пробурено нову свердловину, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області