Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Фізкульт-УРА» кращим олімпійським спортсменам краю

18 грудня 2018 - 14:38

З нагоди 66-ї річниці утворення Національного олімпійського комітету на базі обласного центру молоді відбувся спортивний захід «Фізкульт-Ура, ДЮСШ», який зібрав найкращих тренерів та спортсменів краю.

Привітали численну плеяду ветеранів олімпійського спорту Запорізької області заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Володимир Подорожко, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Володимир Лобанов.

- Сьогоднішнє свято підтверджує, що нам дійсно є чим пишатися. Саме змалечку у дитячих спортивних школах і починається  велике спортивне майбутнє. ДЮСШ - саме те місце, де діти можуть проявити себе, розкрити свій потенціал та знайти нових друзів. Дивлячись на результати діяльності спортивних шкіл, приємно бачити такі результати. Вітаю вас із вашими досягненнями і, звичайно, з прийдешніми новорічними святами, - зазначив Едуард Гугнін.

За даними Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА, на сьогодні 3644 вихованці займається в 16 обласних дитячо-юнацьких спортивних школах. Із них 68 спортсменів входять до складу збірних команд України. Лише в 2018 році  підготовлено 101 спортсмена І розряду, 65  стали кандидатами у майстри спорту, 20 спортсменам було присвоєно звання майстер спорту України, а троє стали майстрами спорту України міжнародного класу.

Вихованці шкіл щорічно досягають високих результатів на змаганнях різного рівня. Поряд з досвідченими педагогами колективи оновлюються молодими кадрами, колишніми вихованця ДЮСШ. Виховують юних спортсменів 175 талановитих тренерів-викладачів, які об'єднані спільною ідеєю - прославляти запорізький спорт.

У школі вищої спортивної майстерності здійснюється підготовка спортсменів з 12 видів спорту. Там підвищують свою спортивну майстерність п’ять заслужених майстрів спорту, 24 майстри спорту України міжнародного класу та 65 майстрів спорту України. Тільки в цьому році в спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з футболу ФК «Металург»  підготовлено 21 першорозрядника, а на рахунку СДЮШОР з легкої атлетики - 17 призерів та переможців всеукраїнських змагань. Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з гандболу цього року підготувала десять членів збірної команди України. ДЮСШ з українського рукопашу «СПАС» у 2018 році посіла третє місце серед команд ДЮСШ на чемпіонаті України з українського рукопашу, а також третє місце на Кубку України серед дорослих.

У ході святкування його учасники, очільники обласних спортивних федерацій, представники влади, кращі тренери та видатні спортсмени мали можливість повісити на  ялинку новорічну прикрасу, що символізує досягнення запорізьких чемпіонів. Таким чином гостями була створена ексклюзивна та дійсно спортивна ялинка.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області