Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально-економічні показники першого півріччя свідчать про значний потенціал Запорізького краю

29 липня 2008 - 15:19

Розмову з журналістами Олександр Бережний почав з прохання донести до кожного запоріжця звернення обласної виконавчої влади не залишитись осторонь біди, у яку потрапили жителі західних регіонів країни. До речі, учора негода пройшла і територією нашої області. В зоні підтоплення ледве не опинилось село Лозоватка Приморського району. На щастя, все обійшлося.

Щодо соціально-економічних показників за перше півріччя, то вони, за словами першого заступника голови ОДА, мають позитивну тенденцію. Приріст промислової продукції склав 11,7%. Це найкращий показник серед промислових регіонів України. Хоча, за словами Олександра Бережного, шість перших місяців були не легкими. Давались взнаки енергетична криза та інфляційні процеси, які негативно позначились, перш за все, на роботі підприємств металургійної та хімічної галузі.

В сільському господарстві проблемною залишається тваринницька галузь. Натомість господарства, котрі спеціалізуються на рослинництві, спрацювали добре. Держава потурбувалась про нову техніку, добрива для сільгоспвиробників. Обласна виконавча влада чітко і злагоджено працювала і продовжує працювати з банківськими установами щодо надання пільгових кредитів для аграріїв. В сільське господарство з початку року залучено понад один мільярд гривень додаткових коштів. Хлібороби повірили і в нові технології, які є своєрідним порятунком для галузі.

Посадовці переконані, що рятівним колом в цілому для всіх сфер життєдіяльності мусить стати застосування енергозберігаючих технологій. Тому обласна влада рекомендує всім відмовлятись від реалізації проектів, які не передбачають енергозберігаючих ефектів.

Олександр Сін повідомив журналістам, що протягом шести місяців до загального фонду бюджетів всіх рівнів надійшло 4 млрд. 183 млн. грн. Це на 54% більше ніж за відповідний період минулого року. Обласний бюджет виконано на 109,6%.

- На розвиток територій негативно вплине факт неприйняття у липні змін до держбюджету 2008 року. У жовтні вони вже будуть ні до чого. Місцева влада просто не зможе освоїти виділені кошти, - зазначив Олександр Сін і додав, що регіон має і власні невикористані резерви наповнення казни. Органи влади на місцях мають для цього ліквідувати податковий борг, борги по заробітній платі, вчасно укладати договори на оренду землі, тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області