Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пункти обігріву повністю готові приймати громадян у разі погіршення погодних умов

28 грудня 2018 - 10:45

На території області поступового спостерігається погіршення погодних умов. Поки температурні показники та опади не критичні, але у зв’язку з можливими несприятливими умовами зимового періоду 2018/2019 років (великі опади у вигляді дощу або снігу, сильні морози, вітер, хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь тощо) обласний штаб забезпечив роботу визначених пунктів обігріву та харчування, у тому числі в місцях відстою великовантажної техніки.

Про це повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Загалом у Запорізькій області підготовлено 293 стаціонарних пункти обігріву на базі медичних закладів, соціальних установ, церков тощо та чотири пересувних. У тому числі: в м. Запоріжжя – 13, м. Бердянськ – п’ять, м. Мелітополь – два, м. Енергодар – один, м. Токмак – чотири, у районах: Бердянському – 15, Більмацькому – два, Василівському – 24, Веселівському – 12, Вільнянському – 10, Великобілозерському – сім, Гуляйпільському – три, Запорізькому – 37, Кам’янсько-Дніпровському – 12, Мелітопольському – 20, Михайлівському – 11, Новомиколаївському – три, Оріхівському – три, Пологівському – чотири, Приазовському – 35, Приморському – 27, Розівському – один, Токмацькому – 32, Чернігівському – чотири, Якимівському – 14.

У Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації сказали, що всі пункти обігріву, які розташовуються на базі лікувальних закладів області, забезпечені необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Як повідомили у Головному управління ДСНС у Запорізькій області, мобільні пункти обігріву знаходяться в готовності та за зверненням органів місцевої влади будуть розгорнуті за вказаними адресами.

Крім цього, для груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах, у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, а також у Вільнянському, Пологівському, Чернігівському, Якимівському та Оріхівському районах діють 27 пунктів гарячого харчування, з них 15 обласних. За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, цими послугами користуються приблизно  400 осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.