Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект соціальної та психологічної адаптації військових отримає фінансову підтримку

16 січня 2019 - 16:32

На черговому засіданні конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій та результатів моніторингу стану реалізації проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2019 році, було визнано переможця. Ним стало Громадське об’єднання з м. Мелітополь «Центр «Побратим» із проектом «Соціальна адаптація та психологічна реабілітація учасників бойових дій, членів їх сімей, інвалідів війни і членів сімей загиблих».

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Раніше, під час розгляду проектних заявок, голова правління громадського об’єднання «Центр «Побратим» Світлана Алексєєва розповіла про проект соціальної підтримки, яким передбачається охопити осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій у зоні проведення АТО та членів їх сімей, членів сімей загиблих із 14 районів області: Якимівського, Приазовського, Приморського, Бердянського, Веселівського, Михайлівського, Токмацького, Чернігівського, Василівського, Мелітопольського, Кам’янсько-Дніпровського, Розівського, Більмацького та Великобілозерського.

Цей проект спрямований на поліпшення психологічного стану осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій та членів їх сімей; зниження кількості випадків домашнього насильства в сім’ях учасників бойових дій; зменшення кількості розлучень серед сімей - відвідувачів центру; надання моральної, психологічної, юридичної підтримки сім’ям  загиблих учасників бойових дій; підвищення загальної самооцінки членів громади; соціалізацію та професіональну адаптацію осіб з інвалідністю внаслідок війни; підвищення громадянської активності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок  війни; налагодження якісної співпраці між органами місцевого самоврядування, органами соціального захисту, правоохоронними органами для соціалізації та адаптації в мирному житті осіб з інвалідністю внаслідок  війни та учасників бойових дій; зменшення кількості правопорушень з боку учасників бойових дій.

Загальний бюджет проекту складає 304579,00 грн., при цьому центр «Побратим» надає власні кошти у розмірі 79584,00 грн. та очікує на підтримку у фінансуванні з обласного бюджету на загальну суму 224 995,00 грн.

У Департаменті соціального захисту населення зазначили, що надання фінансової підтримки здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика