Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект соціальної та психологічної адаптації військових отримає фінансову підтримку

16 січня 2019 - 16:32

На черговому засіданні конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій та результатів моніторингу стану реалізації проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2019 році, було визнано переможця. Ним стало Громадське об’єднання з м. Мелітополь «Центр «Побратим» із проектом «Соціальна адаптація та психологічна реабілітація учасників бойових дій, членів їх сімей, інвалідів війни і членів сімей загиблих».

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Раніше, під час розгляду проектних заявок, голова правління громадського об’єднання «Центр «Побратим» Світлана Алексєєва розповіла про проект соціальної підтримки, яким передбачається охопити осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій у зоні проведення АТО та членів їх сімей, членів сімей загиблих із 14 районів області: Якимівського, Приазовського, Приморського, Бердянського, Веселівського, Михайлівського, Токмацького, Чернігівського, Василівського, Мелітопольського, Кам’янсько-Дніпровського, Розівського, Більмацького та Великобілозерського.

Цей проект спрямований на поліпшення психологічного стану осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій та членів їх сімей; зниження кількості випадків домашнього насильства в сім’ях учасників бойових дій; зменшення кількості розлучень серед сімей - відвідувачів центру; надання моральної, психологічної, юридичної підтримки сім’ям  загиблих учасників бойових дій; підвищення загальної самооцінки членів громади; соціалізацію та професіональну адаптацію осіб з інвалідністю внаслідок війни; підвищення громадянської активності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок  війни; налагодження якісної співпраці між органами місцевого самоврядування, органами соціального захисту, правоохоронними органами для соціалізації та адаптації в мирному житті осіб з інвалідністю внаслідок  війни та учасників бойових дій; зменшення кількості правопорушень з боку учасників бойових дій.

Загальний бюджет проекту складає 304579,00 грн., при цьому центр «Побратим» надає власні кошти у розмірі 79584,00 грн. та очікує на підтримку у фінансуванні з обласного бюджету на загальну суму 224 995,00 грн.

У Департаменті соціального захисту населення зазначили, що надання фінансової підтримки здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни