Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ГУ ДСНС України у Запорізькій області та ПАТ «Запоріжжяобленерго» отримають кошти з резервного фонду для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

23 січня 2019 - 16:24

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея та члени регіональної комісії.

Під час засідання було розглянуто питання щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій для ГУ ДСНС України у Запорізькій області та щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на електричних мережах «Запоріжжяобленерго».

Як доповів начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олексій Дунаєв, з початку 2018 року підрозділами ГУ ДСНС України у Запорізькій області здійснено 8339 виїздів для ліквідації надзвичайних подій, з них 5579 для ліквідації пожеж, у тому числі 2669 пожеж в природних екосистемах на загальній площі 1034,28 га, що виникли на території області.

Відбулося збільшення кількості виїздів для проведення робіт по очищенню території від вибухонебезпечних предметів, а саме: з початку 2018 року підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області залучались 320 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

При цьому підрозділами ГУ ДСНС України у Запорізькій області при ліквідації надзвичайних подій врятовано 2551 людину, з них 190 дітей, та не допущено розвитку вищезазначених подій до рівня надзвичайних ситуацій.

Проте це призвело до вичерпання запасу пально-мастильних матеріалів та ставить під загрозу своєчасне та якісне виконання завдань за призначенням ГУ ДСНС України у Запорізькій області у осінньо-зимовий період 2018/2019 років.

- З метою забезпечення оперативного реагування та попередження виникнення надзвичайних ситуацій, а також враховуючи важкий стан із забезпеченням аварійно-рятувальних підрозділів пально-мастильними матеріалами, ГУ ДСНС України у Запорізькій області для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період 2019 року просить розглянути можливість виділення з резервного фонду обласного бюджету коштів для закупівлі пально-мастильних матеріалів для ГУ ДСНС України у Запорізькій області у кількості: бензин А-92 – 1900 літрів та дизельне пальне – 4500 літрів, - наголосив Олексій Дунаєв.

Як підкреслив у своєму виступі технічний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олег Лисенко, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не в змозі повноцінно виконувати ремонтно-експлуатаційне обслуговування електричних мереж. Крім того, відсутня можливість повноцінної комплектації аварійного запасу обладнанням та матеріалами для виконання аварійно-відновлювальних робіт в електромережах ПАТ «Запоріжжобленерго».

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації, ПАТ «Запоріжжобленерго» просить розглянути питання щодо можливості виділення 2000 тис. грн. на закупівлю необхідних матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

За результатами обговорення члени комісії вирішили погодитись з виділенням з резервного фонду обласного бюджету коштів у розмірі 199 тис. грн. на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації природного характеру та закупівлі пально-мастильних матеріалів для ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Також було прийнято рішення виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету у розмірі 2000 тис. грн. для ПАТ «Запоріжжяобленерго» на безповоротній основі на заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на електричних мережах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області