Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ГУ ДСНС України у Запорізькій області та ПАТ «Запоріжжяобленерго» отримають кошти з резервного фонду для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

23 січня 2019 - 16:24

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея та члени регіональної комісії.

Під час засідання було розглянуто питання щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій для ГУ ДСНС України у Запорізькій області та щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на електричних мережах «Запоріжжяобленерго».

Як доповів начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олексій Дунаєв, з початку 2018 року підрозділами ГУ ДСНС України у Запорізькій області здійснено 8339 виїздів для ліквідації надзвичайних подій, з них 5579 для ліквідації пожеж, у тому числі 2669 пожеж в природних екосистемах на загальній площі 1034,28 га, що виникли на території області.

Відбулося збільшення кількості виїздів для проведення робіт по очищенню території від вибухонебезпечних предметів, а саме: з початку 2018 року підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області залучались 320 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

При цьому підрозділами ГУ ДСНС України у Запорізькій області при ліквідації надзвичайних подій врятовано 2551 людину, з них 190 дітей, та не допущено розвитку вищезазначених подій до рівня надзвичайних ситуацій.

Проте це призвело до вичерпання запасу пально-мастильних матеріалів та ставить під загрозу своєчасне та якісне виконання завдань за призначенням ГУ ДСНС України у Запорізькій області у осінньо-зимовий період 2018/2019 років.

- З метою забезпечення оперативного реагування та попередження виникнення надзвичайних ситуацій, а також враховуючи важкий стан із забезпеченням аварійно-рятувальних підрозділів пально-мастильними матеріалами, ГУ ДСНС України у Запорізькій області для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період 2019 року просить розглянути можливість виділення з резервного фонду обласного бюджету коштів для закупівлі пально-мастильних матеріалів для ГУ ДСНС України у Запорізькій області у кількості: бензин А-92 – 1900 літрів та дизельне пальне – 4500 літрів, - наголосив Олексій Дунаєв.

Як підкреслив у своєму виступі технічний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олег Лисенко, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не в змозі повноцінно виконувати ремонтно-експлуатаційне обслуговування електричних мереж. Крім того, відсутня можливість повноцінної комплектації аварійного запасу обладнанням та матеріалами для виконання аварійно-відновлювальних робіт в електромережах ПАТ «Запоріжжобленерго».

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації, ПАТ «Запоріжжобленерго» просить розглянути питання щодо можливості виділення 2000 тис. грн. на закупівлю необхідних матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

За результатами обговорення члени комісії вирішили погодитись з виділенням з резервного фонду обласного бюджету коштів у розмірі 199 тис. грн. на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації природного характеру та закупівлі пально-мастильних матеріалів для ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Також було прийнято рішення виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету у розмірі 2000 тис. грн. для ПАТ «Запоріжжяобленерго» на безповоротній основі на заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на електричних мережах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області