Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козацький ансамбль «Запорожці» відзначив 25-річчя великим концертом

28 січня 2019 - 15:32

Козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії відзначив своє 25-річчя великим концертом. Під час тригодинного концерту прозвучали кращі твори у виконанні колективу та творчі подарунки від гостей.

Ювілярів привітали директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко, представники  організації профспілки працівників культури й інших організацій.

Колектив ансамблю «Запорожці» отримав орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню, а головний хормейстер Сергій Черногор - медаль «За розвиток Запорізького краю». Учасники ансамблю також отримали чимало грамот і дипломів.

На усіх шанувальників музики чекала ще одна приємна новина - на найближчу сесію облради буде винесено ухвалу про присвоєння філармонії, якій виповнилося 80 років, статусу національної.

Під час святкового заходу можна було ознайомитися з історією «Запорожців»: професійний колектив із статусом козацького вперше виступив з концертом 25 грудня 1993 року. Тоді в ансамблі було 36 артистів, а танцювальна група складалася виключно з чоловіків. На сьогодні в складі ансамблю «Запорожці» - 48 вокалістів, танцюристів та музикантів.

Велика концертна програма, яку презентували «Запорожці» глядачам, була різноплановою – від композицій за народними піснями та класичних номерів до сучасних пісень. Глядачі побачили також фрагменти з театралізованих постановок, в яких бере участь муніципальний театр танцю. Разом з академічним симфонічним оркестром «Запорожці» співали твори Баха, а з групою «FAR4» - рок. Бурхливими оплесками зустрічали глядачі завзятий гопак та композицію «Щедрик», пісню «Мить» з репертуару гурту «Океан Ельзи», разом підспівували «Розпрягайте, хлопці, коні».

У планах козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» – чимало нових пісень, хореографічних композицій, вистави та масштабні ландшафтні постановки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни