Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники обласної влади вручили для сільських територій шкільні автобуси

6 лютого 2019 - 13:22

На площі перед адміністративним будинком облдержадміністрації відбулося урочисте вручення шкільних автобусів. Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та голова облради Григорій Самардак передали ключі від шести автобусів представникам територій:  Василівського району; Великобілозерської ОТГ; Гірсівської ОТГ Приазовського району;  Новомиколаївського району; Новоуспенівської ОТГ Веселівського району; Пологівського району.

За словами Костянтина Бриля, спеціалізовані шкільні автобуси ЕТАЛОН були придбані на засадах співфінансування з обласного бюджету (5 292 000 грн.) і місцевих бюджетів (5 400 000 грн.). Ціна за  одиницю з ПДВ становить 1 782 000 грн.

Загальна їх вартість  склала 10 692 000 грн., при цьому  за підсумками тендерних процедур зекономлено 408 000 грн.   

- Хочу подякувати всім за злагоджену роботу. Перш за все, нашому депутатському корпусу за підтримку, співфінансування і розв’язання  цієї проблеми. За останні роки ми придбали вже 53 автобуси. Вважаю,  маємо придбати ще стільки ж. Адже при оптимізації навчальних закладів держава повинна дбати про доставку дітей до шкіл та їхню безпеку. Тож думаю, що ця програма й надалі працюватиме в Запорізькій області, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Після урочистого вручення керівники обласної влади оглянули транспортні засоби. Спеціалізовані шкільні автобуси ЕТАЛОН  мають загальну пасажиромісткість 31 місце для сидіння, в тому числі для супроводжуючих осіб.

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, чергова партія шкільних автобусів була придбана для трьох сільських районів та трьох сільських об’єднаних територіальних громад області на засадах співфінансування за кошти обласного (50%) та місцевих (50%) бюджетів.

Щорічно у Запорізькій області протягом останніх трьох років із  різних джерел фінансування парк шкільних автобусів поповнювався в середньому на півтора десятка одиниць. Усі 20 сільських районів області мають шкільні автобуси, а в результаті децентралізації влади  об’єднані територіальні громади також отримали можливість їх придбання. На сьогодні 100% учнів та педагогів у сільській місцевості, які потребують підвезення, підвозяться до місця навчання і додому 251 транспортним засобом, з яких 207 -  шкільні автобуси.

 

Довідково.
У 2016-2018 роках було придбано 53 шкільних автобуси.

У 2016 році за рахунок різних джерел фінансування забезпечено придбання 20 шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості.

Зокрема, 18 шкільних автобусів придбано на умовах співфінансування на загальну суму 23,7 млн. грн. З них 70% – освітня субвенція з державного бюджету  (16,6 млн. грн.), 30% – кошти місцевих бюджетів (7,1 млн. грн.).

Крім цього, два автобуси були придбані Берестівською ОТГ Бердянського району та Преображенською ОТГ Оріхівського району за кошти субвенції з державного бюджету.

У 2017 році за кошти з різних джерел фінансування придбано 17 шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості. Зокрема, п’ять  шкільних автобусів придбано обласною владою для районів області на засадах співфінансування на загальну суму 8,244 млн. грн. З них майже 70% – освітня субвенція з державного бюджету (5,744 млн. грн.), 30,3% – кошти місцевих бюджетів.

У зв'язку з недостатністю суми освітньої субвенції на придбання шкільних автобусів для всіх районів, які виділили кошти на співфінансування, з обласного бюджету у 2017 році було спрямовано  субвенцію на загальну суму 4,5 млн. грн. чотирьом районам (по 1,125 млн. грн. кожному) для придбання ще чотирьох шкільних автобусів на місцях.

Крім цього, у 2017 році кошти освітньої субвенції з державного бюджету в сумі 7,4 млн. грн. були розподілені між об’єднаними територіальними громадами для придбання восьми шкільних автобусів на умовах співфінансування.

У 2018 році коштом різних джерел фінансування придбано 16 шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості.

Зокрема, обласною владою придбано 12 шкільних автобусів для районів та об’єднаних територіальних громад області на засадах співфінансування за рахунок залишків освітньої субвенції, субвенції з обласного бюджету та коштів місцевих бюджетів на загальну суму 21,42 млн. грн.

За власні кошти придбали по одному автобусу Біленьківська ОТГ Запорізького району, Воскресенська ОТГ Пологівського району, Гуляйпільська ОТГ, а також Токмацький район. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області