Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни розпочали боротьбу за титул «Учитель року-2019»

26 лютого 2019 - 11:31

На базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття підсумкового етапу другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019».

Професійний конкурс започатковано ще в 1995 році з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного передового педагогічного досвіду. Щороку кількість учасників конкурсу тільки зростає. Наразі по Україні на участь у конкурсі  «Учитель року – 2019» було зареєстровано 4 816 учасників.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, у Запорізькій області учасниками І етапу конкурсу стали 159 педагогічних працівників, з них: у номінації «Вчитель інклюзивного класу» - 42, у номінації «Географія» - 46, у номінації «Основи здоровʼя» - 42, у номінації «Захист Вітчизни» − 18, у номінації «Французька мова» - 11. Участь у ІІ етапі конкурсу продовжують 23 педагогічних працівники: по п’ять у номінаціях «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Основи здоровʼя», «Французька мова» і троє представників у номінації «Захист Вітчизни».

Привітала учасників обласного етапу конкурсу директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова, яка наголосила на особливій  важливості номінації «Вчитель інклюзивного класу».

- У цьому році стало більше номінацій, раніше було чотири, а в цьому році – п’ять. Для Запорізької області особливою є номінація «Вчитель інклюзивного класу», тому що наш регіон є пілотним, освітяни якого взяли на себе відповідальність за всеукраїнський науково-педагогічний експеримент щодо впровадження інклюзивного середовища у закладах освіти. З 2016 року наша область є флагманом у цьому питанні, тому від конкурсу «Вчитель інклюзивного класу» ми очікуємо найкращих результатів. Приємно, що серед нас є чоловіки, які виховують справжніх майбутніх захисників України. Бажаю вам усім успіхів та натхнення, тримайтеся, - зазначила посадовець.

Упродовж трьох днів на педагогів-конкурсантів чекає чимало випробувань. Сьогодні освітяни будуть проходити психологічний тренінг для знайомства, після чого  будуть демонструвати вміння проектувати дослідницько-пошукову діяльність учнів. Уже завтра педагоги будуть розділені за номінаціями і члени журі будуть оцінювати методичну майстерність конкурсантів, уміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації освітнього процесу на уроці. У завершальний день конкурсу педагогічні працівники мають презентувати професійні компетентності, уміння, методичні здобутки обраної педагогічної технології під час відкритих уроків у закладах освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей