Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни розпочали боротьбу за титул «Учитель року-2019»

26 лютого 2019 - 11:31

На базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття підсумкового етапу другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019».

Професійний конкурс започатковано ще в 1995 році з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного передового педагогічного досвіду. Щороку кількість учасників конкурсу тільки зростає. Наразі по Україні на участь у конкурсі  «Учитель року – 2019» було зареєстровано 4 816 учасників.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, у Запорізькій області учасниками І етапу конкурсу стали 159 педагогічних працівників, з них: у номінації «Вчитель інклюзивного класу» - 42, у номінації «Географія» - 46, у номінації «Основи здоровʼя» - 42, у номінації «Захист Вітчизни» − 18, у номінації «Французька мова» - 11. Участь у ІІ етапі конкурсу продовжують 23 педагогічних працівники: по п’ять у номінаціях «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Основи здоровʼя», «Французька мова» і троє представників у номінації «Захист Вітчизни».

Привітала учасників обласного етапу конкурсу директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова, яка наголосила на особливій  важливості номінації «Вчитель інклюзивного класу».

- У цьому році стало більше номінацій, раніше було чотири, а в цьому році – п’ять. Для Запорізької області особливою є номінація «Вчитель інклюзивного класу», тому що наш регіон є пілотним, освітяни якого взяли на себе відповідальність за всеукраїнський науково-педагогічний експеримент щодо впровадження інклюзивного середовища у закладах освіти. З 2016 року наша область є флагманом у цьому питанні, тому від конкурсу «Вчитель інклюзивного класу» ми очікуємо найкращих результатів. Приємно, що серед нас є чоловіки, які виховують справжніх майбутніх захисників України. Бажаю вам усім успіхів та натхнення, тримайтеся, - зазначила посадовець.

Упродовж трьох днів на педагогів-конкурсантів чекає чимало випробувань. Сьогодні освітяни будуть проходити психологічний тренінг для знайомства, після чого  будуть демонструвати вміння проектувати дослідницько-пошукову діяльність учнів. Уже завтра педагоги будуть розділені за номінаціями і члени журі будуть оцінювати методичну майстерність конкурсантів, уміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації освітнього процесу на уроці. У завершальний день конкурсу педагогічні працівники мають презентувати професійні компетентності, уміння, методичні здобутки обраної педагогічної технології під час відкритих уроків у закладах освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області