Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Заклади освіти і медицини є пріоритетом для людей, а відповідно і для влади»

6 березня 2019 - 10:40

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Тут разом з народним депутатом України Володимиром Бандуровим очільник регіону відвідав кілька соціально важливих об’єктів у селищі Комишуваха. Першим стало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради.

Це підприємство  створене у серпні 2018 року для надання первинної медичної допомоги та здійснення управління медичним обслуговуванням населення, що постійно проживає на території Комишуваської селищної та Таврійської сільської рад, утім, не обмежуючись цими адміністративними одиницями.

Як повідомив директор Дмитро Музика, структура підприємства складається з шести амбулаторій загальної практики сімейної медицини, восьми фельдшерсько-акушерських пунктів та двох пунктів здоров’я. На підприємстві працює 78 осіб, середньомісячна заробітна плата медичного персоналу складає 4784 грн.         

- Заклади освіти і медицини є пріоритетом для людей, а відповідно і для влади. Дуже важливо, аби всередині та ззовні все було на найвищому рівні. Хочу подякувати всім, хто бере участь у цих зрушеннях на краще. І голові ОТГ Юрію Карапетяну, і народному депутату України Володимиру Бандурову, і багатьом іншим людям, які не байдужі до майбутнього своєї землі. Завдяки реформі децентралізації влади, яка була запроваджена  Президентом України Петром Порошенком, громади отримали можливість розвиватись. У Комишуваській ОТГ ми бачимо, як може розвиватися територія, якщо надати їй таку можливість, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону перевірив хід робіт з реконструкції третього поверху Комишуваської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради. В реконструйованих приміщеннях планується розміщення фізіоманіпуляційного кабінету, кімнат денного стаціонару та кабінету лікаря - гінеколога. Створення цих структурних підрозділів дозволить надавати якісну медичну допомогу населенню. Реконструкція також забезпечить належні умови для роботи працівників медичного закладу, що сприятиме закріпленню медичних кадрів у сільській місцевості. Загальна кошторисна вартість робіт становить 1 млн. 463,596 тис. грн. Площа  поверху, що підлягає реконструкції, становить 312,88 кв.м. Реконструкція приміщень дасть можливість збільшити перелік послуг, які будуть отримувати місцеві жителі.

Під час робочої поїздки Костянтин Бриль також побував у КЗ «Навчально-виховний комплекс «Джерело».

За словами директора  Людмили Петрової, «Джерело» визначено опорним закладом з окремими філіями: Новояковлівською, Новоіванівською, Магдалинівською та Щасливською. Нині тут навчаються 874 учні, в тому числі 179 учнів  філій,  працюють 73 вчителі, в тому числі 30 - у філіях. Середньомісячна заробітна плата вчителя опорного закладу складає 12 000 грн.

На цей час в опорному закладі «НВК «Джерело» завершується реконструкція основної будівлі, здійснюється поступове оновлення матеріально-технічної бази. Проект реалізується в рамках проекту «Нова українська школа» для покращення техніко-економічних показників будівлі школи шляхом виконання заходів з енергоефективності та енергозбереження. Нині реалізується І черга будівництва. Вже виконано роботи по заміні та утепленню покрівлі, утепленню та упорядкуванню фасаду будівлі. Загальна вартість проекту - 18 млн. 1,634 тис. грн, у тому числі вартість будівельних робіт І черги - 6 млн. 52,939 тис. грн.

За словами Комишуваського селищного голови Юрія Карапетяна, на сьогодні заклад освіти оснащений сучасними кабінетами хімії, біології, математики. Оновлено комп’ютерну техніку. За новими стандартами Нової української школи облаштовано перші класи. Адже головна мета - створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів