Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Акорди Хортиці» відкривають нові імена юних виконавців класичної музики

22 березня 2019 - 15:32

З 24 по 29 березня в Запоріжжі відбудеться заключний етап ХІХ  Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці».

З цього приводу  в Запорізькій обласній філармонії проведено прес-конференція за участю директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко.

Як повідомив Владислав Мороко, організатори конкурсу-фестивалю  -  Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації; Департамент культури і туризму Запорізької міської ради;  Запорізька обласна філармонія; Запорізький обласний благодійний фонд «АКОРД».

- Обласна влада завжди підтримує молоді таланти, зокрема, «Акорди Хортиці» проводяться за підтримки обласної державної адміністрації в рамках Програми розвитку культури Запорізького краю на 2018-2022 роки. Надзвичайно важливо, що до міжнародного журі запрошено провідних викладачів та музикантів з  України, Польщі, Литви, Сербії.  За 19 років існування конкурсу в ньому взяли участь понад 7 тисяч юних музикантів з Австрії, Вірменії, Грузії, Китаю, Сербії, Чехії, США, Великої Британії, Японії, Литви, а також з усіх куточків України. Кількість учасників конкурсу постійно зростає, «Акорди Хортиці» дають юним музикантам упевнений старт до успіхів у творчій професії, - зазначив посадовець.

Як розповіла президент Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» Віра Мартиненко, запоріжці завжди активно беруть участь у конкурсі-фестивалі. Цього року на І тур фестивалю було подано 250 заявок  від запорізьких колективів та солістів. Загалом до заключного етапу конкурсу відібрано близько 900 учасників.  Для всіх юних музикантів  виступи на великій сцені філармонії стають незабутнім враженням і цінним життєвим досвідом.

Перший (відбірковий) тур творчого марафону розпочався наприкінці січня. Журі  прослухало претендентів з 19 областей України.

Переможці заключного туру отримають традиційні  нагороди:  дипломи, подарунки, заохочувальні призи та почесне право виступити на гала-концерті. Особливим призом є можливість  зіграти концертні програми з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії.

Як завжди, подарунком для глядачів стануть виступи членів журі на відкритті конкурсу 25 березня о 18.00 та фінальний гала-концерт переможців 29 березня о 13.00 у концертній залі ім. М. І. Глінки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області