Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Учитель року – 2019»

27 березня 2019 - 11:43

Урочисте нагородження переможців та лауреатів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» відбулося за участю голови облдержадміністрації Костянтина Бриля та його заступника Едуарда Гугніна.

Конкурс «Учитель року» тривав протягом трьох місяців - з грудня 2018 року по березень 2019 року. Освітяни змагалися в рамках заочного та очного етапів.

Очільник регіону подякував за участь усім учасникам конкурсу та привітав переможців.

 - Мені дуже приємно бути на такому зібранні, серед освічених і талановитих людей. Педагогічні працівники Запорізького краю є дуже талановитими і працьовитими. Це підтверджується на рівні всієї України. Ми посідаємо перші місця в реформах Нової української школи та запровадженні інклюзивної освіти, яка була започаткована на запорізькій землі за підтримки Марини Порошенко та Благодійного Фонду Порошенка. І навіть на рівні Міністерства формуються кадри нашими освітянами. Та сьогодні хочу подякувати всім вам за те, що ви навчаєте наших дітей. Адже саме від вас вони вбирають найкраще. Також хочу поздоровити цьогорічних переможців конкурсу. Ви — найкращі. І це стосується кожного вчителя, який розвиває наш регіон своєю працею, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За підсумками конкурсу дипломом та грошовою премією за перемогу нагороджено: у номінації «Вчитель інклюзивного класу» - вчителя початкових класів опорного закладу загальної середньої освіти Новозапорізької школи Запорізького району Ганну Заставську; у номінації «Географія» - вчителя географії Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №67 Олександру Гриценко; у номінації «Захист Вітчизни» - вчителя предмета «Захист Вітчизни» Більмацької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Інтелект» Олександра Заярського; у номінації «Основи здоров’я» - вчителя основ здоров’я Запорізького ліцею №34 Світлану Прус; у номінації «Французька мова» - вчителя французької мови Запорізької гімназії №71 з поглибленим вивченням іноземної мови Ольгу Нестерову.

Як зазначила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, цей конкурс був заснований ще у 1995 році для вшанування педагогів і талановитих освітян. Професійний конкурс започатковано з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного передового педагогічного досвіду. Щороку кількість учасників конкурсу зростає. В 2019 році на участь у конкурсі було зареєстровано 4 816 учасників по всій Україні. У Запорізькій області учасниками І етапу конкурсу стали 159 педагогічних працівників. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей