Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Закликаю запоріжців не реагувати на штучну проблему й оплачувати лише ті обсяги електроенергії, які були спожиті»

4 квітня 2019 - 12:27

Очільник регіону нагадав, що з початку 2019 року склалися передумови для вибуху соціальної напруги серед споживачів. Адже нарахування за електроенергію, які отримують побутові споживачі, сягають тисяч, а в деяких випадках десятків тисяч гривень. У більшості випадків ці рахунки є некоректними та безпідставними.  Крім цього, у зв’язку з наявністю так званого «боргу», обленерго розсилає «попередження про припинення електропостачання», хоча у більшості випадків вони залишаються лише попередженнями. Для того, щоб домогтися правди, споживачі вимушені годинами стояти у величезних чергах в абонентські служби просто на вулиці.

Як наголосив Костянтин Бриль, нині по всіх районах області такі скарги надходять щодня.

- Чимало скарг щодо захмарних рахунків надходять не лише на адресу ПАТ «Запоріжжяобленерго». Адже насамперед люди зі своїми проблемами йдуть до влади на місцях. Тобто, роботу обленерго чомусь почали виконувати представники влади, роз’яснюючи населенню, що варто платити лише за реальними показниками лічильників. При цьому, штучно створена проблема нині відбивається на думці людей стосовно роботи влади і має наслідки у висловленні недовіри нам. Щомісяця платіжки стають все більшими для споживачів. Та я закликаю запоріжців не реагувати на штучно створену проблему і сплачувати рахунки лише за показниками лічильників. Тільки за ті обсяги електроенергії, які були спожиті. Буквально вчора я провів перемовини з керівництвом ПАТ «Запоріжжяобленерго» і підкреслив, що не варто штучно накручувати ситуацію. Адже влада завжди йшла підприємству назустріч. І робила все, щоб урегулювати проблемні питання і люди не залишалися без зарплатні. Я та мої заступники в минулому році щомісяця їздили до Кабміну та привертали увагу до ваших проблем на всіх можливих рівнях. Тож хочу наголосити, що для реальної співпраці має бути двосторонній рух, а не вигідна комусь одному позиція, в якій заручниками стають пенсіонери, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, з 1 січня 2019 року ринок електричної енергії було лібералізовано, через що в його структурі відбулися суттєві зміни, а саме:  між розподілом та продажем. Послуги на розподіл і постачання з 01.01.2019 виконують різні підприємства. На виконання Закону України «Про ринок електроенергії» обленерго було створено ТОВ «Запоріжжяелектропостачання». Це підприємство забезпечує постачання як для юридичних, так і фізичних осіб. А також є постачальником як за універсальними цінами, так і за вільними. Тобто, ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» (підрозділ ПАТ «Запоріжжяобленерго») є гарантованим постачальником електроенергії для населення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн