Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії презентують свої здобутки на Міжнародній виставці «Агро-2019»

5 червня 2019 - 14:42

Від початку тижня у Києві триває XXХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019» на базі Національного комплексу «Експоцентр Україна». Основне гасло виставки «Агро-2019» – «Фермеруй в Україні – підкорюй світ».

В урочистому відкритті заходу взяли участь перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

На урочистому відкритті Степан Кубів звернув увагу на вагомий внесок фермерів в розвиток економіки України і підкреслив, що Уряд усіляко підтримує агровиробників.

Як повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, загалом у заході беруть участь представники близько 1300 компаній із 15 країн світу. На виставці представлені новинки сільськогосподарської техніки та устаткування, високопродуктивні породи свійських тварин, сучасні агротехнології для всіх галузей сільського господарства та сільськогосподарська продукція.

Запорізьку область на «Агро-2019» представляють Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з сільськогосподарськими товаровиробниками, підприємствами харчової та переробної промисловості, виробниками сільськогосподарської техніки та науковими закладами.

Зокрема, племінне поголів’я свиней порід Дюрок та Ландрас представив ПрАТ «Племзавод «Степной» з Кам’янсько-Дніпровського району. Сучасну сільськогосподарську техніку та устаткування представили Бердянський завод жаток, ТОВ «Оріхівсільмаш» Оріхівського району та ТОВ «Оріхівський завод сільськогосподарських машин «Агротех». Також Запорізька область представила експозицію досягнень у рослинництві, харчовій та переробній галузі, презентувала роботи провідних фірм, виробників експортно орієнтованої та інвестиційно привабливої продукції.

Нашу експозицію відвідав заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

Під час роботи Міжнародної агропромислової виставки для аграріїв та виробників проводяться науково-практичні заходи, у тому числі конференції, круглі столи, симпозіуми, брифінги, презентації.

Довідково.

«АГРО-2019» це найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі, яка стала ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок у всіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкриває можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними виробниками.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни