Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства-наповнювачі бюджетів можуть розраховувати на увагу та підтримку влади

28 січня 2009 - 10:29

Незважаючи на економічну кризу, ВАТ «Запоріжтрансформатор» - одне з найпотужніших трансформаторобудівних підприємств у світі – працює стабільно. У цьому особисто переконався голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, здійснивши робочу поїздку на підприємство.

Основна мета поїздки очільника області на ЗТР - ознайомлення з ситуацією, що складається на промислових підприємствах Запорізького регіону в умовах економічної кризи.

Кризові явища не оминули «Запоріжтрансформатор», але завдяки вчасно проведеній модернізації виробництва, високій якості та конкурентоспроможності продукції підприємства криза не внесла кардинальних коректив у його роботу.

При річному плані випуску продукції на 550 млн. дол.. завод вже зараз – на початку року - має пакет замовлень на 403 млн. дол., постійно нарощує виробництво та завойовує нові ринки збуту. Сьогодні запорізькі трансформатори відправляють до Ірану, Венесуели, Аргентини, Росії, Казахстану та інших країн.

Олександр Старух оглянув виробничі цехи та ознайомився з новою продукцією заводу.

- Підприємство працює стабільно, - поділився враженнями керівник області. - Минулий рік воно завершило з гарними показниками. Збережено робочі місця, виплачується заробітна плата, що надзвичайно важливо за нинішніх непростих умов. Сьогодні «Запоріжтрансформатор» є одним з провідних наповнювачів обласного бюджету, тому ми й зустрілися з його керівництвом, щоб розглянути перспективи подальшого розвитку заводу та проблеми, що цей розвиток гальмують.

Більша частина цих проблем пов'язана з недосконалістю законодавчої бази – як, скажімо, нова вексельна система розмитнення матеріалів, наслідками економічної кризи, що значно ускладнили процес отримання банківських кредитів. Усе це вкупі призводить до браку обігових коштів на підприємстві. Далися взнаки й січневі перебої з газопостачанням, коли через скорочення споживання блакитного палива ЗТР відстав від графіка виробництва на пів місяця.

Занепокоєння керівництва заводу викликає й питання кадрового забезпечення, адже впровадження сучасних технологій вимагає від працівників високої кваліфікації. Проте через фактичний розвал системи професійно-технічної освіти готувати такі кваліфіковані робітничі кадри нема кому.

Олександр Старух пообіцяв надати усіляку можливу підтримку обласної виконавчої влади у розв'язанні цих проблем та висловив сподівання, що підприємство й надалі триматиме високі виробничі та соціальні стандарти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області