Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі воїни-інтернаціоналісти отримали кубинські державні нагороди

25 лютого 2009 - 10:04

Їх вручив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Куба в Україні Фелікс Леон Карбальо під час урочистої зустрічі в облдержадміністрації. У заході взяли участь заступник голови ОДА Микола Фролов, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков,  заступник голови облради Анатолій Світлицький, керівники ветеранських організацій та воїни-інтернаціоналісти, які приїхали з різних куточків області.

Через 47 років кубинський народ вирішив нагородами  Державної Ради Республіки Куба вшанувати колишніх радянських солдатів, які були задіяні у військовій операції «Анадир» у період Карибської кризи 1962 року.

- У часи, коли незалежність Куби була у небезпеці, ви покинули свою Вітчизну. Ви приїхали і допомогли нашій країні, пережили всі негаразди тих страшних двох років разом з нами. Ви повинні знати, що кубинці все пам’ятають і вдячні вам за цей подвиг,  – звернувся до запорізьких воїнів-інтернаціоналістів  кубинський дипломат.

Від імені обласної виконавчої влади воїнів-інтернаціоналістів привітав заступник голови ОДА Микола Фролов: «Більше 40 тисяч військовослужбовців, серед яких були і ви, своєю мужністю і свідомістю допомогли припинити агресію проти Куби з боку США. Ваша  відвага і вірність військовому обов’язку послужили збереженню незалежності молодої тоді ще держави».

Стосунки між Україною та островом Свободи  залишались дружніми і надалі.  Красномовне свідчення цьому – кубинці одразу після Чорнобильської катастрофи  простягли руку допомоги нашій країні. За цей період більше 25 тисяч українських дітей пройшли реабілітацію у лікувальних закладах Куби.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області