Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області створено Державну житлово-комунальну інспекцію

14 травня 2009 - 14:47

Голова облдержадміністрації Олександр Старух та заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України – начальник Державної житлово-комунальної інспекції Сергій Зімін провели нараду з приводу створення Державної житлово-комунальної інспекції у Запорізькій області. Участь у заході взяли також заступник голови ОДА Геннадій Фукс, керівники управлінь та структурних підрозділів ОДА, представники місцевих органів влади та самоврядування.

- Житлово-комунальне господарство – галузь, яка стосується безпосередньо кожного жителя області та країни, але сьогодні в цій галузі накопичилось чимало проблем, - зазначив, відкриваючи нараду, Олександр Старух. – Розв'язати ці проблеми, виробити нові шляхи, методи роботи покликаний процес реформування системи ЖКГ.

У рамках реформування у системі міністерства ЖКГ утворена Державна житлово-комунальна інспекція, на яку покладені функції здійснення контролю на території області за дотриманням законодавства, стандартів і правил у сфері ЖКГ, нагляд за виконанням інвестиційних і регіональних програм розвитку галузі, участь у розробці заходів щодо надійного та безаварійного водопостачання та теплопостачання.

Відповідний територіальний орган утворений і в нашому регіоні. Начальником Державної житлово-комунальної інспекції у Запорізькій області призначено Ірину Солоннікову (біографічну довідку див. у доданому файлі).

До речі, Запорізька область стала однією з перших, де створили територіальний орган цієї інспекції. Нині до його штату входить 9 співробітників, але до кінця року їх кількість має збільшитись до 15 осіб.

На думку заступника міністра ЖКГ Сергія Зіміна, зважаючи на обсяг завдань, що поставлені перед інспекцією, такої кількості співробітників замало. Тож урядовець розраховує на підтримку з боку інституту громадських інспекторів – добровольців, які на громадських засадах виконуватимуть функції інспекторів.

Олександр Старух та Сергій Зімін привітали новопризначеного керівника регіонального підрозділу інспекції та висловили сподівання, що його створення дозволить підвищити якість житлово-комунальних послуг для населення.

Учасники наради також обговорили найбільш актуальні проблеми галузі, наголосивши на необхідності законодавчих змін для врегулювання питань тарифів, забезпечення своєчасних та у повному обсязі розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги.

 

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 21Kb)

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області