Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Громада має нести відповідальність за долю кожної дитини»

27 травня 2009 - 15:15

Відкриваючи засідання, Олександр Старух звернувся до її учасників із пропозицією зосередити увагу не на здобутках, а на існуючих проблемах та шляхах їх подолання.

А проблем у цій сфері накопичилося чимало. Так, за показникам влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку громадян область посідає 25 місце в Україні.

Зросла кількість так званих соціальних сиріт. Зокрема, у першому кварталі рішенням суду 165 батьків позбавлені батьківських прав відносно 176 дітей. Більше стало й неблагополучних сімей, в яких батьки не виконують своїх батьківських обов’язків. Порівняно із минулим роком, їх кількість збільшилася на 5% і сьогодні складає 1354 сім’ї, в яких проживає 2599 дітей.

Суттєвої уваги вимагає й розвиток національного усиновлення. Минулого року у цьому питанні намітилися позитивні тенденції – національне усиновлення вперше переважало над іноземним. Але на початку цього року ситуація докорінно змінилася – за підсумками першого кварталу поточного року іноземцями вдвічі більше усиновлено дітей, ніж громадянами України.

Змінити ситуацію, на думку голови обласної виконавчої влади, може лише усвідомлення всіма владними інституціями, медичними та соціальними закладами, причетними до процесу, того факту, що забезпечення права дитини на сімейне оточення є спільною справою всіх і кожного.

- Громада має нести відповідальність за долю кожної дитини – як сиріт та позбавлених батьківського піклування, так і дітей із неблагополучних сімей, – переконаний Олександр Старух. – Адже забезпечення дітям належних умов для життя та розвитку – це питання перспективи нашої держави та її майбутнього.

Більш детально щодо ситуації, яка склалася у регіоні в питанні соціального захисту неповнолітніх учасників наради поінформував заступник голови ОДА Микола Фролов.

Тези доповіді М.О.Фролова – додаються

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 22Kb)

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області